Vier eenvoudige tips voor Halloween make-up

26 oktober 2017Notino
Wil jij Halloween vieren met extravagante make-up, maar weet je niet hoe? We hebben fantastische tips voor jou, die je look precies de goeie griezels geeft.

 

Rokerige ogen, maar net een beetje anders.

We weten allemaal dat rokerige make-up je blik diepte en sensualiteit geeft. Maar met Halloween is een kleine verandering nodig. Probeer in plaats van bruine of zwarte tinten eens rode, steenrode of wijnrode uit. Het principe is hetzelfde: Begin met een lichtere kleur op je bovenste ooglid die de basis vormt en ook je onderste wimpers een kadertje geeft. De donkere rode tint benadrukt vervolgens de buitenste ooghoek en de lijn boven je bovenste wimpers. Je krijgt het beste resultaat als je de schaduwen van hetzelfde palet gebruikt, zoals New-Trals vs Neutrals van Makeup Revolution. Zo vergt een opvallende make-up een perfect zwarte eyeliner. Die krijg je bijvoorbeeld met Super Liner Carbon Gloss van L’Oréal. Daarna hoef je alleen nog maar je wimpers te krullen. Je geeft ze volume met bijvoorbeeld Volume Glamour van Bourjois.

Een blush in plaats van een contour

Het principe van een snelle Halloween make-up is het gebruik van traditionele producten op een nieuwe manier. Een prima voorbeeld is de klassieke blush – normaal gesproken geeft die je een gezonde en jeugdige teint, maar als je die onder je jukbeenderen aanbrengt in plaats van contourpoeder, ben je plotseling een sexy zombie. Je bereikt het juiste effect bijvoorbeeld met Catrice Multi Matt in de kleur La-Lavender. Als je precies het goede effect wilt en de juiste indruk wilt maken, probeer dan niet om de contouren uit te wrijven tot het verdwijnt, maar breng ook contouren aan rond je neus, kin en slapen.

Onze tip: Schaf eens het Contourpalet van BHcosmetics aan en dan krijg je in één verpakking zes tinten die je kunt gebruiken als blos, blush, contour en highlighter.

De bekoring van een glinsterende huid

Verleidelijke wezens uit het graf hebben meestal één ding gemeen: Hun huid glinstert bleek in het maanlicht en nodigt uit om aangeraakt te worden. Jij als een wezen van vlees en bloed moet dit effect natuurlijk bereiken met make-up, maar maak je geen zorgen, want dat is heel eenvoudig. Gebruik gewoon de lichtste kleur van je make-up en pak nu een highlighter in plaats van een poeder. Maar onthoud dat de koelere tinten die naar wit neigen, de beste zijn. Ideaal is bijvoorbeeld Freedom Pro Highlight in de kleur Ambient of Makeup Revolution Vivid Strobe Highlighter in de kleur Ever Glow Lights. En hoe creëer je de goede look? Breng de highlighter royaal op je jukbeenderen aan, onder je wenkbrauwen, aan de rand van je neus en boven je bovenlip. Breng een iets dunner laagje aan in het midden van je voorhoofd en op je kin en bepoeder dan subtiel de rest van je gezicht. Dit spel met licht geeft je gezicht reliëf en maakt je onmenselijk aantrekkelijk.

De kans om je lippen te laten opvallen

Als je je lippen een Halloween accentje wilt geven, kun je een van de twee belangrijke routes bewandelen: Óf je kiest een witte of een andere bleke kleur, óf je geeft de voorkeur aan de donkere tinten. De hoofdregel is duidelijk – niet natuurlijk, maar excentriek. Er zijn massa's donkere lippenstiften, maar nu heb je de gelegenheid voor de heel bijzondere. Eén daarvan is Revlon ColorBurst in de kleur Shameless, een volle matte lipstick als potlood die naar paars neigt. Als je er de moed voor hebt, neem je iets donkerders, zoals de bosbessenkleur van Makeup Revolution Vamp Collection in de kleur 100% Vamp en Maybelline Color Sensational v odstínu Midnight Plum. En als laatste noemen we voor het effect van onweerstaanbare vampierenlippen de geweldige wijnrode kleur van Grand Cru vloeibare lippenstift Rouge Edition Velvet van Bourjois.

Meer lezen