Top parfums voor 2018

6 februari 2018Notino

Hoe geurt 2018

Uit alle hoeken van de mode en de cosmetica-industrie horen we de laatste jaren steeds luider de stem van de individualiteit. De trend van vandaag is dus om jezelf te zijn – onalledaags, uniek, origineel. De noodzaak om een duur parfum van een concreet merk te bezitten dat toevallig in de mode is, verdwijnt naar de achtergrond en de aandacht wordt weer op de drager van de geur zelf gevestigd.

Vergeet dus niet, dat datgene wat de geur mooi maakt, niet alleen het parfum zelf is. Allereerst is dat je karakteristieke omgeving van je huid. Dit is je unieke manier van bewegen en de plaats waar je het parfum aanbrengt. Pssst – wie zegt dat je niet twee geuren mengen kunt om zo een unieke formule te creëren?

En wat zijn de hoofdtonen voor de beste parfums van 2018?

Lavendel

De lavendel staat in 2018 een comeback te wachten. De collecties van de catwalks gaan gehuld in paarse tinten. Zo toonde Tom Ford tijdens een show broeken in lavendelkleurige pasteltinten en paarse metallic borduursels op jassen. Bij het kijken naar de nieuwe collecties zijn we enthousiast over de prachtige lavendelvelden die geuren naar rust. De populairste parfums zijn nu Jean-Paul Gaultier Le Male for him, die het lavendelaroma mengt met munt en kaneel. Vrouwen kunnen het naar lavendel geurende eau de toilette Green Tea Lavender van Elisabeth Arden proberen, of de romantische geur Sarah Jessica Parker Lovely.

Viooltjes

Al aan het begin van het jaar kunnen we gerust zeggen dat de top vrouwenparfums van dit seizoen het viooltje in combinatie met een aardse of een houtige basis zal bevatten. Het frisse en positieve aroma van viooltjes, gecombineerd met de animalistische ondertoon van muskus en ceder kan je bijvoorbeeld aantreffen in Daisy Eau So Fresh, een eau de toilette van Mark Jacobs. En voor liefhebbers van luxe mogen we niet vergeten om de heerlijke, legendarische geur Guerlain Insolence te noemen.

Oud

De vloeistof, vervaardigd van kostbaar agarhout, verleent de geuren warmte en dierlijkheid. Voeg daar de geur van salie aan toe en je hebt een concert voor de geurcellen. Deze combinatie wordt vaak gebruikt in kaarsen, maar we vinden hem ook in de heerlijke geur voor mannen Hugo Boss Boss Bottled Oud. De geur van agar hout roept geestelijk welzijn op en is in staat om somberheid te verjagen. Als je dat nog niet weet, probeer dan Alien Oud Majestueux van Thierry Mugler eens.

Jasmijn en groene thee

De zoete geur van jasmijn als een symbool van zuiverheid en kracht is een van de belangrijkste tonen in het komende seizoen. De schone geur van jasmijn neem je bijvoorbeeld in de minimalistische geur Calvin Klein Beauty waar. Daar wordt hij met ceder en muskus gecombineerd. Zelfs de sappige groene thee als Aziatische inspiratie staat weer in het middelpunt van de belangstelling! Het luxe nichemerk Creed heeft het parfum Asian Green Tea ofwel Aziatische groene thee aan dit parfum gewijd. De interessant en aantrekkelijk toon van thee in het hart van de geurcompositie verwijst naar de traditionele drank van de regio en heeft echt een positief effect op de zintuigen.

Uniseks

Deze trend heeft al in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en de verwachting is hij sterker wordt in 2018. Uniseks is niet alleen de toekomst van de geuren, maar ook van de mode. Meer over deze trend en de pionier hierin, het modehuis Calvin Klein, kan je hier lezen. In plaats van de romantische roos en florale composities zal de genderfluiditeit in de mode komen, die typisch mannelijke en vrouwelijke tonen combineert. Probeer de nieuwe uniseks geur OneSpirit van de rapper Majka Spirit eens.

Rook, hars en mirre

Niet alleen in de wereld van de woninggeuren, maar ik in de parfums zien we een groeiende populariteit van rokerige ondertonen. Rook is een symbool van verbinding tussen hemel en aarde, de drager van geur en dus ook van communicatie. In Japan bestaat met betrekking tot het inademen van geurige rook zelfs een complete ceremonie die Kodo genoemd wordt. Mirre is weer de zeldzame gedroogde merg van de Somalische Commiphora, de mirreboom. De geur is harsachtig bitter, zwaar als was en soms vanilleachtig zoet. Mirre is een component van het sensuele parfum Yves Saint Laurent Opium 2009 en het is de moeite waard om die geur op te snuiven. De fonkelende en zelfbewuste geur voor mannen Gucci Pour Homme II combineert mirre met viooltje en tabak en heeft dankzij de olijfboom in de basis een zeer lange houdbaarheid.

Shiso

Shiso alias Perilla Frutescens is de Japanse versie van de brandnetel. Hij wordt niet alleen in de gastronomie gebruikt, maar ook in geuren, dankzij de fonkelend frisse geur vol elektriserende energie. Je kunt dit mooie aroma bijvoorbeeld in de geur Tom Ford Mandarino di Amalfi bespeuren, waarin je onder andere ook salie en hars terugvindt.

Niche

En wat wacht ons in de toekomst? Een geur op maat volgens je DNA! De trend die al voorzichtig zijn hoorntjes in de schoonheidsverzorging uitstak, kan ook worden toegepast in de wereld van de parfums. Ondertussen worden parfums met slechts één component steeds populairder, dus geuren die slechts één toon hebben en geassocieerd worden met een hoogontwikkeld meesterschap in de parfumerie. En jij – heb je al eens Molecule 01 of Molecule 02 van Escentric Molecules uitgeprobeerd?

En als neusje van de zalm presenteren we en luxe geur die meerdere trends combineert! Een uniseks eau de cologne Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu met tonen van lavendel, viooltjes en shisoblad. Waarom zou je een compromis sluiten als je alles kunt hebben?

Meer lezen