TOP-ingrediënten voor voeding en hydratatie van de huid

27 november 2017Notino
Het geheim van een stralende huid bestaat uit een gezonde voeding en een juiste hydratatie. Net zoals je je lichaam verzorgt met een verstandig dieet dat rijk is aan antioxidanten, zo kun je je huid ook verstandig „laten eten“.

Dankzij de hydratatie wordt de huid voldoende doorbloed en kan zich beter verdedigen tegen de invloeden van buitenaf. Je hoeft geen toevlucht te nemen tot hydrolifting. Maak een selectie uit de door dermatologen aanbevolen producten. Die bevatten werkzame stoffen en voeden je huid perfect. Als je dan ook nog volgens de regels drinkt, is je succes van een mooie en jeugdige huid gegarandeerd.

Betaïne

Dit plantaardige aminozuur – ook wel glycine genoemd – bindt vocht dat vervolgens in de huid opgeslagen blijft. Tevens stimuleert betaïne de zelfhydraterende processen in de huid, verbetert de huidstructuur en beschermt de huid tegen mechanische schade. Dankzij de ontstekingsremmende en kalmerende effecten is betaïne ook geschikt voor de zeer gevoelige huid. U vindt betaïne bijvoorbeeld in La Roche-Posay Toleriane, een kalmerende remover voor de intolerante huid.

Bamboeboter

Bamboeboter of karité is een plantaardig vet dat boordevol zit met belangrijke vitaminen met opmerkelijke hydraterende eigenschappen. Het geheim van bamboeboter was blijkbaar al bekend bij koningin Cleopatra, die hem uit de heilige Shea-boom verkreeg. De vitamine E in de bamboeboter beschermt de huid en vitamine A regenereert en spant op. De essentiële vetzuren van vitamine F helpen tegen acne en stimuleren het herstel van de huid. Vitamine K verhoogt de flexibiliteit van de epidermis en vermindert zwellingen. Bamboeboter kalmeert de huid en voorkomt vochtverlies. Hij geeft elasticiteit en zachtheid. Wees niet bang om je huid te wassen, omdat hij daarna uitdroogt. Onze tip is La Roche-Posay Lipika, een verzachtende relipiderende wasolie tegen irritatie.

Niacinamide

Niacinamide is een vitamine uit groep B, namelijk B3. Deze stof verhoogt het peil van collageen, vetzuren en ceramide in de epidermis. Niacinamide beschermt de huid tegen schadelijke stoffen en vrije radicalen. Niacinamide voorkomt het verlies van water uit de epidermis, maar vermindert tevens de vettigheid ervan, waardoor acne effectief bestreden wordt. B3 is ook effectief tegen pigmentvlekken, is ontstekingsremmend en bijzonder zacht voor de huid. Een voldoende hoeveelheid niacinamide vindt u bijvoorbeeld in het hydraterende gezichtsmasker Vichy Mineral Masks.

Ureum

Carbamide of urinezuur staat bekend om de hydraterende en sterk verzachtende werking. In de huidcosmetica wordt het synthetisch vervaardigde ureum veel gebruikt, omdat het de absorptie van andere werkzame stoffen versnelt. Evenals glycine bindt ureum water en herstelt de elasticiteit en gladheid van de huid. Ureum heeft uitstekende desinfecterende eigenschappen en vermindert de invloed van allergenen op de huid. Daarom wordt het gebruikt als een goed hulpmiddel bij atopie. Ons favoriete product met ureum is Uriage Eau Thermale, een zijdezachte bodylotion voor de droge en gevoelige huid.

Carrageenan

Zeewier zuivert niet alleen ons organisme, maar ook de huid. In de huidcosmetica wordt zeewier gebruikt vanwege de antioxiderende, regeneratieve en ontstekingsremmende effecten. Evenals ureum is zeewier in staat om andere actieve stoffen te binden. Zeewier stimuleert de absorptie van deze stoffen. Carrageenan wordt gewonnen uit rode algen en Iers mos en hydrateert effectief de huid. Gun uw huid een dosis antioxidanten, bijvoorbeeld in het intensieve hydraterende serum Aqualia Thermal.

Meer lezen