Top anti-age ingrediënten

7 november 2017Notino
Onze moderne tijd biedt een onvoorstelbare hoeveelheid anti-aging producten die allemaal een mooie en jeugdige huid beloven. Maar hoe kom je erachter dat juist „mijn“ crème de werkelijk effectieve en actieve bestanddelen bevat die het gewenste resultaat garanderen?

Wij brengen je een lijst van de meest effectieve stoffen die de celveroudering vertragen en de celsynthese stimuleren en dat in gecontroleerde producten die door dermatologen aanbevolen worden. We bevelen voor een beter effect aan om anti-age huidverzorgingsproducten twee keer per dag te gebruiken. Overdag beschermen de stoffen je tegen invloeden van buitenaf en 's nachts worden de effectieve stoffen beter geabsorbeerd en voeden je huid

Scutellaria baicalensis

Deze plant is rijk aan de stof Baicalin die het vermogen bezit om de huid tegen verontreinigingen, UV-straling en oxidatie te beschermen. Hij groeit in de koude Chinese regio Shaanxi en het spectrum van z‘n antioxiderende moleculen is werkelijk indrukwekkend. Hij wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, waar hij de bijnaam „gouden wortel“ heeft, voornamelijk als gevolg van zijn vermogen om te overleven in extreme omstandigheden vanwege zijn kracht en uithoudingsvermogen. Probeer bijvoorbeeld eens Vichy Slow Age, een dagverzorgingsartikel met SPF 25 tegen beginnende veroudering.

Hyaluronzuur: snelle hulp

We hebben allemaal van nature hyaluronzuur in onze huid als een handig macromolecuul, dat een soepel en vol effect heeft door water naar de interne lagen van de huid toe te trekken. Het is dan ook uitstekend geschikt voor hydratatie en het is uitstekend geschikt voor de vermoeide oneffen huid met een ruw oppervlak en rimpels. Je zult aangenaam verrast zijn door bijvoorbeeld Eucerin Hyaluron-Filler, een intensief anti-rimpelserum.

Ginkgo biloba

Ginkgo, of de Japanse notenboom, bevordert op effectieve wijze de doorbloeding van de huid. Een goed doorbloede huid regenereert gemakkelijker en sneller, geneest beter en is flexibel en zacht. Door de verbetering van de microcirculatie in de bovenste huidlagen wordt de huid helderder, de kleurtoon gelijkmatiger en wordt de regeneratie en de vitaliteit van de huid verbeterd. Als dagcrème kun je ook Vichy Slow Age proberen, en product dat rijk is aan deze stof en tekenen van veroudering vertraagt. Ginkgo is ook een ideale helper voor de problematische huid met puistjes.

Cafeïne

Cafeïne is waarschijnlijk het bekendste natuurlijke stimulant ter wereld en het is aangetoond dat cafeïne de stofwisseling versnelt. Als je niet alleen jezelf, maar ook je huid in kleine hoeveelheden cafeïne gunt, wordt de doorbloeding daarvan gestimuleerd en wordt hij gereed gemaakt voor een drukke dag. De huid wordt glad, spant op en verjongt. Probeer dit natuurlijke antioxidant die het oogzorgproduct Vichy Idéalia bevat.

Vitamine C

Vitamine C is eveneens een erg belangrijk antioxidant. Niet alleen ondersteunt hij de vorming van collageen en beschermt hij de cellen tegen rimpels, maar deze vitamine bemiddelt een goede doorbloeding en ophelderingen van de huid. En het is nu juist vitamine C die de natuurlijke afschilfering van afgestorven cellen bevordert. Als u last heeft van pigmentering, dan is een kwaliteitscrème met vitamine C een effectief wapen. Probeer bijvoorbeeld eens Bioderma White Objective, een verhelderende crème tegen pigmentvlekken.

Vitamine E

Een van de gunstige effecten van deze vitamine op de rijpere huid is de reductie van schade aan de huidstructuur. Vitamine E, bijvoorbeeld in de verhelderende crème Bioderma White Objective, vermindert het risico op diepe rimpels, omdat het de vorming van overtollig melanine voorkomt. Daarmee wordt ook de kans op vorming van donkere kringen onder de ogen verkleind. Onze huid veroudert voortijdig als gevolg van de invloed van schadelijke zonnestraling en vrije radicalen in het milieu. Deze vitamine kan de schade door UV-B-straling reduceren.

Zwarte thee

Zwarte thee is een middel tegen stress. De ingrediënten die zwarte thee bevat, vertragen huidveroudering door rimpelvorming te verminderen en elasticiteitsverlies te voorkomen. Ook wordt de huid opgespannen en verminderen zwellingen. Zwarte thee is rijk aan tannines, waarvan bekend is dat ze antiseptische eigenschappen bezitten. Vichy Idéalia maakt glad, verheldert en is geschikt voor de normale tot gemengde huid en bevat een extract van dit fantastische antioxidant. Van de gefermenteerde versie, genaamd Kombucha, gaat de geschiedenis terug tot het jaar 250 v. Chr., toen men deze stof het elixer van de onsterfelijke gezondheid noemde. Dit artikel kan zelfs de meest vermoeide huid ophelderen.

Retinol: dieptezorg

Ook Retinol hebben we van nature in onze huid als een derivaat van de vitamine A. Deze stof verdwijnt mettertijd uit de huid, en daarom is het goed om hem aan te vullen met, bijvoorbeeld in de vorm van La Roche-Posay Redermic [R], een geconcentreerd verzorgingsproduct tegen rimpels. Maar je moet je wel bedenken dat deze stof kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht, en als we producten met retinol gebruiken, moeten we ons beschermen met ten minste factor 15. Retinol regenereert de cellen in de onderste huidlagen en voorkomt snelle veroudering van nieuwe cellen op hun weg naar het oppervlak van de huid. Retinol vult rimpels en vertraagt de tijd??.

Meer lezen