Ga naar hoofdcontent

Toilettas op reis: wat mag er niet in ontbreken

22 juni 2022Notino
De zomer is in volle gang en dat betekent maar één ding – beslissen waar je van je zomervakantie gaat genieten. Maar waar je ook heen gaat, er is één belangrijk item dat in elk geval mee moet: je toilettas. Wat steek je er allemaal in en hoe zorg je ervoor dat er onderweg geen producten uitlopen of opengaan? Ik weet het – en vertel het je graag!

Kies eerst het juiste tasje voor je cosmetica 

Het belangrijkste is om er een te kiezen waar alles gemakkelijk in past en waar je ook alles makkelijk in terugvindt. Sommigen hebben genoeg aan een klein toilettasje, anderen (zoals ik) hebben twee flinke tassen nodig. Eén voor gezichts- en lichaamsverzorging en het andere voor make-up, toch? 

Mijn eerste keuze is de Notino Charm Collection beautycase. Ik krijg er alles in wat ik nodig heb en soms heb ik niet eens een tweede tasje nodig! De beautycase heeft vier vakjes waar ik alle flesjes rechtop in zet – van sommige producten past zelfs de gewone grote versie erin. 

Als je niet zo’n beauty fanaat als ik bent en volstaat met iets kleiners, kan ik het doorzichtige toilettasje BrushArt Berry aanraden. Het geeft je een goed overzicht van wat waar zit, en het is ook goed afwasbaar. 

Producten

En als je er één voor jezelf gaat kiezen, kijk dan meteen even naar de reisuitrusting voor je partner – die weet het misschien nog niet, maar hij zal vast blij zijn wanneer zijn toiletspullen niet over de hele koffer verspreid zitten. Het toilettasje voor mannen uit de Notino Men Collection is klein en eenvoudig maar groot genoeg om al het nodige te bevatten. 

TIP: Nu we het hebben over handige dingen voor op reis, móét ik gewoon mijn favoriet even vermelden: het Notino Classy Collection juwelenkistje. Dat is net groot genoeg voor de paar juwelen die ik mee op reis neem en het heeft een ritssluiting, wat super handig is voor onderweg. 

Must-have in elke reistoilettas 

Vóór het inpakken raad ik aan om te kiezen tussen twee mogelijkheden. Eén optie is om kleine, herbruikbare reisflesjes voor cosmetica te kopen waar je je producten in overgiet. Een tweede optie is om ineens de reisversie te kopen van de producten die je gewend bent te gebruiken. 

Het enige nadeel is het feit dat niet elk product in een mini versie te krijgen is.

Het enige nadeel van de tweede optie is het feit dat niet elk product in een mini versie te krijgen is, en dat je dus op zoek moet naar een alternatief. Als je er zeker van wilt zijn dat je al je favoriete beautyproducten gaat kunnen meenemen, schaf dan de Notino Travel Collection lege cosmeticaflesjes aan en creëer gewoon je eigen reisverpakking. Ook je lievelingsgeur kun je in een navulbare verstuiver doen zodat je er geen miniatuurtje van moet gaan kopen. 

Ikzelf ben een beetje lui op dat vlak en ga meestal rechtstreeks op zoek naar mini cosmetica. Ik zoek vooral miniatuurtjes van body- en haarverzorging, maar ook van bepaalde make-up-producten waarvan de gewone grootte teveel plaats inneemt. 

En aangezien al dat inpakken überhaupt nodig is omdat we naar de zon trekken, hou ik dat natuurlijk in gedachten bij het kiezen van de juiste producten. Voor door de zon belast haar is er de reisset van producten voor alle haartypes Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect: een shampoo, kuur en spray in een tasje! 

Als je haar al uitgedroogd of beschadigd is nog vóór een overmatige blootstelling aan de zon, is de set Moroccanoil Repair of Moroccanoil Hydration een uitstekende keuze. Beide sets bevatten vier producten en zitten ook in een apart, stijlvol tasje. En zoals we allemaal weten, hebben we er daar nooit genoeg van. 

TIP: Wil je graag make-up mee op reis nemen maar liefst van niets de volledige grootte? Ook dat is geen probleem. In de set Shiseido Benefiance vind je namelijk alles wat je nodig hebt om je op vakantie elke dag eenvoudig op te maken: een oogpotlood, lippenstift en highlighter, een gezichtsmasker en -serum, en dat allemaal in één overzichtelijk tasje – een schoolvoorbeeld van stijlvolle reiscosmetica. 

Hoe pak je je reiscosmetica in? 

De laatste vraag luidt: hoe pak je alles in zonder dat er onderweg iets breekt of uitloopt? Ik weet dat het personeel op de luchthaven of in het station niets geeft om mijn favoriete highlighter of micellair water, dus ik zorg er liever zelf voor dat er tijdens de manipulatie met mijn bagage niets mee kan gebeuren. 

Producten

Het allerbelangrijkste? Neem niets mee dat niet in een stevige verpakking zit en onderweg makkelijk open zou kunnen gaan. Dergelijke producten laat je liever thuis in je badkamerkastje staan. En wat kun je nog doen om ervoor te zorgen dat alles de bestemming bereikt in dezelfde staat als waarin je het hebt ingepakt? 

  • Plak je oogschaduw, palettes, highlighters enzovoort dicht met doodgewone plakband. Zo kunnen die niet opengaan en de rest van je spullen vuilmaken. 
  • Als je een tonic, reinigingsschuim of om het even welk vloeibaar product met een dopje meeneemt, kun je in het dopje een beetje watten steken en het daarna ook met plakband dichtplakken. Zo zorg je ervoor dat het niet opengaat, en mocht het toch een beetje lekken, dan vangen de watten de vloeistof op! 
  • Wel raad ik aan om tegelijk alle vloeibare producten apart in een plastic zakje te steken. 
  • Zo’n doorzichtig, afsluitbaar zakje gaat sowieso van pas komen. Als je met het vliegtuig reist met enkel handbagage, mag je van elk vloeibaar product namelijk maar maximum 100 ml meenemen, en alle flesjes moeten overzichtelijk in een doorzichtig zakje zitten om op de luchthaven te kunnen worden gecontroleerd.
  • Neem niets mee dat in een glazen verpakking zit, want die kan makkelijk stuk gaan en dan zit je niet alleen met glasscherven in je tas maar ook zonder je favoriete product. 

Wat denk je? Ben je klaar voor je zomervakantie, of ga je eerst nog op zoek naar een geschikt make-uptasje of cosmetica-reisset?

Meer lezen