Ontharingscrèmes: geniet van fluwelen zachtheid

30 april 2021Notino
Het verwijderen van haartjes kan efficiënt, pijnloos en makkelijk zijn. Je hoeft er maar een speciale ontharingscreme voor ter hand te nemen. Daarmee is je huid in enkele minuten zacht, en veel minder geirriteerd dan wanneer je je scheert met een scheermesje.

 

Hoe werkt een ontharingscreme?

Ontharingscremes voor vrouwen en mannen bevatten chemische stoffen die de haartjes aan het huidoppervlak zodanig verzwakken dat je ze er met een speciaal spateltje maar af hoeft te schrapen. Deze comfortabele oplossing is geheel pijnloos en zeer snel. De beste ontharingscremes hoeven maar enkele minuten in te werken!

Hoe kies je een ontharingscreme?

Hou bij de keuze van een ontharingscreme je huidtype in gedachten. Gebruik voor een gevoelige huid speciale producten zoals bijvoorbeeld Veet Silk & Fresh of Veet Natural Inspirations met actieve stoffen als aloë vera en vitamine E die irritatie van de huid voorkomen, de huid hydrateren en een gevoelige huid helpen kalmeren.

Kies ook volgens het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. Gespecialiseerde ontharingscreme voor het gezicht, voor de snor of de intieme delen zorgen voor het gewenste resultaat op de gepaste, milde manier. Bijvoorbeeld haartjes op je armen, onder je oksels of op je bikinilijn kan je makkelijk verwijderen met het product Eveline Cosmetics Active Epil. De extra milde samenstelling met aloë vera zorgt voor de nodige hydratatie en veroorzaakt geen irritatie of roodheid van de gevoelige delen.

En omdat ook mannen soms ongewenste haartjes willen verwijderen, werden er ook voor hen speciale ontharingscremes ontworpen, zoals Veet Men Silk & Fresh. De samenstelling is speciaal ontwikkeld om op het sterkere mannenhaar in te werken zonder de huid te irriteren.

Hoe gebruik je een ontharingscreme correct?

  1. Voordat je met het ontharen begint, breng je best eerst een beetje ontharingscreme aan op een klein stukje huid om uit te proberen of hij geen allergische reactie veroorzaakt.
  2. Als dat oké is, smeer de creme dan in een afdoende laag op het gewenste lichaamsdeel en laat inwerken volgens de instructies van de producent. Overschrijd de aanbevolen duur nooit! De chemische stoffen die in het product zitten zouden huidirritatie kunnen veroorzaken.
  3. Verwijder na afloop van de inwerktijd de creme met de haartjes met behulp van de bijgevoegde spatel. Spoel de onthaarde lichaamsdelen goed af met water en gebruik een kalmerend product.

Onze tip: vermijd ingroeiende haartjes

Omdat herhaalde ontharing de groei van nieuwe haartjes verzwakt, kan het zijn dat die niet genoeg kracht hebben om door de bovenste huidlaag heen te groeien, waardoor ze ingroeien. Smeer je huid daarom vaak genoeg in, best met een antihaargroeicreme, en doe geregeld een peeling of een massage met een loofah spons.

Wat denk je, ruil je je scheermesje in voor een ontharingscreme? Deel met ons je ervaring met verschillende ontharingscremes. Welke is volgens jou de beste?

Meer lezen