Kerstnagels 2020: Welke trends zijn deze winter in?

8 december 2020Notino
Sta jij ook versteld over hoe snel de tijd vliegt? Het jaar loopt alweer bijna ten einde en Kerstmis staat voor de deur. Tijd om cadeautjes te kopen, kaarsen aan te steken (binnenkort de derde adventskaars) en gezellig met een dekentje en een warme thee of chocomelk op de bank te kruipen.

Tegelijk is het een goed moment om te beslissen hoe jouw kerstnagels er dit jaar uit zullen zien. Geniet van huiselijke gezelligheid en creëer trendy nagels die iedereen je zal benijden.

Typische kerstnagels

We zijn het er vast over eens dat er geen enkele kleurencombinatie beter bij kerst past dan rood en wit. En als we dit duo nou nog eens uppimpen? Don’t worry, het is echt heel simpel! Je begint met een basecoat en kiest hiervoor de nagellak Rimmel 60 Seconds Super Shine in de tint White Hot Love, waarmee je lichte, nonchalante vegen maakt.

Doe daarna de lak Catrice ICONails in de kleur Caught On The Red Carpet op het deel van je nagels dat langer is dan je vinger. Als je bij het aanbrengen van de rode lak niet zeker bent van de vorm, gebruik dan gewoon een papiertje dat je in een boogje geknipt hebt, of manicurestickers. Maar wees vooral voorzichtig met de onderste laag – als je die verknoeit, kan je helemaal opnieuw beginnen. Breng tot slot nog een kleurloze topcoat aan om je nagels een onverdeelde look te geven. En klaar is kees!

Winternagels voor wie van details houdt

Rode nagels gaan waarschijnlijk nooit uit de mode. Maar je kan deze trend een feestelijke tint geven. Voor perfecte rode kerstnagels heb je enkel de juiste kleur nagellak en een beetje fantasie nodig. Lak de meeste nagels gewoon met twee lagen Catrice ICONails Caught On The Red Carpet. Laat twee nagels vrij en ga aan het versieren! Je kan je laten inspireren door onze foto en een kerstbal of kerstboompje tekenen, of je fantasie de vrije loop laten en andere typische motieven gebruiken.

Breng als basecoat de nude kleur Lady Like van Essie Nails aan die je kan combineren met zilveren of gouden nagellak uit de set NOBEA Metal – daarmee teken je het hoofdmotief. Voor de details kan je opnieuw zorgen met de rode nagellak van Catrice of de sneeuwwitte Rimmel 60 Seconds Super Shine White Hot Love. Vergeet vooral niet om een nail art tool bij de hand te houden, er wacht je finessewerk!

Glinsterende nagels

Wil je tijdens de feestdagen schitteren? Ga ervoor! Als je wel een decente look wil behouden en niet wil staan fonkelen als een discobal, gebruik je best een combinatie van een felle en een nude kleur. Trouwens, de meest trendy nagels van 2020 ontstaan net door een combinatie van verschillende soorten nagellak! Gebruik voor een perfecte winterse, ijsachtige manicure de grijze kleuren Chinchilly en Merino Cool van Essie Nails, die je kan opvrolijken met de poederroze kleur van NOBEA Day-to-Day Base Shade #N01. Laat de hoofdrol gespeeld worden door de extra glinsterende NOBEA Heartbeat, best in de zilveren variant, die perfect past bij de andere koude kleuren.

Decente elegantie

En dan hebben we nog iets voor degenen onder jullie die de voorkeur geven aan minder opvallende kleuren maar toch graag nagels met een kerstmotief willen. Gebruik voor een natuurlijke toon als basecoat de kleur Lady Like van Essie Nails. Doe de lak op je volledige nagel en laat hem opdrogen. Vul het bovenste deel aan met de lak Rimmel 60 Seconds Super Shine White Hot Love, waarmee je verder één nagel kan versieren met een stijlvol kerstmotief. Zoals je ziet, volstaan enkele heel eenvoudige lijnen om prachtige kerstnagels tevoorschijn te toveren.

Wat denk je, welke kerstnagels kies jij voor 2020? Hou je het bij de traditionele kleuren of ga je experimenteren?

Meer lezen