Ga naar hoofdcontent

Waarom verheugen wij ons op het Jaar van de Draak en wat betekent het voor (niet alleen) onze beautyroutine

7-2-2024

Jana Krajco

Leestijd 4 minuten

Een vreemd fenomeen, die horoscopen. Wij laten ons leven er doorgaans niet door bepalen, maar als we er eentje tegenkomen, kunnen we het toch niet laten om het te lezen. Een blik in de toekomst werpen is gewoon te verleidelijk. En dus hebben we ook deze keer niet weerstaan en eens bekeken wat ons (en onze beautyroutine) te wachten staat in het Jaar van de Draak! Dat begint volgens de Chinese maankalender op 10 februari 2024.

De Draak brengt hoop

Verlang jij ook naar positief nieuws? Zonder meer. De Draak is in de Chinese horoscoop het symbool van uitzonderlijke kracht, welvaart en geluk. Dit jaar wordt hij bovendien gecombineerd met het element Hout, wat vooruitgang en groei betekent. En dat klinkt meer dan veelbelovend. Er komt dus een ideale periode aan voor een nieuw begin en belangrijke beslissingen, met tal van kansen die wachten om door jou gegrepen te worden.

Tip: Heb je al lange tijd een droom die nog steeds geen werkelijkheid is geworden? Dan is het nu hét moment om de eerste stap ertoe te zetten. En op je weg naar het succes zul je logischerwijs veel energie nodig hebben. 

Technologieën en een groene aanpak

En wat gebeurt er als je de Draak binnenlaat in je badkamer? Hij kan je helpen om vastgeroeste patronen te doorbreken zodat je eindelijk nieuwe dingen een kans geeft. Het nieuwe Chinese jaar is experimenten en innovaties namelijk gunstig gezind, en nieuwe technologieën zetten niet alleen de IT-wereld op zijn kop, maar ook die van de huidverzorging. Heb je al de kracht van gezichtsreinigingsborstelsultrasone reinigers of bijvoorbeeld lichttherapie ondervonden? Luister naar de Draak en ga ervoor. Het gebruik van moderne apparaten kan gemakkelijk een ritueel worden om van te genieten – en met bijvoorbeeld een LED-masker op je gezicht kun je trouwens ook heerlijk ontspannen (je moet tenslotte ook aan je mentale welzijn denken). 

Verzorg jezelf met nieuwe technologieën

Het element Hout, dat een grote invloed heeft op de Draak, betekent ook goed nieuws voor het milieu. Samen met de voor de Draak typische zin voor vooruitgang en alles wat nieuw is, wordt er namelijk een nog grotere nadruk verwacht op groene technologieën, hernieuwbare bronnen en algehele duurzaamheid in verschillende sectoren. En deze benadering kun je ook makkelijk in je badkamer doorvoeren.

Tip: Steun merken voor wie het milieu belangrijker is dan miljoenenwinsten. Minimaliseer afval en wegwerpproducten. Sorteer verpakkingen of probeer zo zuinig mogelijk met water om te springen. 

Kleuren van geluk

Als de Draak je wel aanspreekt en je hem gunstig wilt stemmen, ga dan voor de juiste kleuren. Volgens de Chinese astrologie hebben kleuren op veel gebieden van ons leven een grote invloed, omdat ze belangrijke energieën in balans houden. Elk jaar is verbonden met een specifieke kleur en als je jezelf daarmee omringt, bevorder je je algehele harmonie. Die van dit jaar zal waarschijnlijk geen verrassing zijn. Energie, ecologie, innovatie – je raadt het al, dit alles wijst op groen, meer bepaald smaragdgroen. Maar als dat niet helemaal jouw ding is, dan kun je inzetten op diep rood en goudgeel, de aanvullende kleuren. 

Tip: Incorporeer deze kleuren niet alleen in je kleding, maar ook in je make-up. Want smaragdgroene eyeliner, rode lippenstift en gouden nagels – dat klinkt als de perfecte partylook! 

In de kleuren van de Draak

Wat denk je, geef je de Draak een kans? Probeer het, het zou zonde zijn om zijn energie niet te benutten. Op zijn minst is het een goede reden om eindelijk te beginnen aan de verwezenlijking van die lang uitgestelde plannen en dromen.