Ga naar hoofdcontent

Van je werk naar een date: wat met je make-up?

4 mei 2022Notino
Hoe maak je je op voor een date als je na het werk geen tijd hebt om nog langs huis te gaan? Ik weet er alles van. Ik heb zelden de tijd om heen en weer te reizen om een uur in de badkamer te spenderen en een volledige avondmake-uplook tevoorschijn te toveren. Maar geloof me, een super resultaat valt ook te bereiken in geïmproviseerde omstandigheden, onderTL-verlichting en met slechts 10 minuten tijd. Dus ja, ook na een hele dag op het werk kun je er adembenemend uitzien!

Bereid zoveel mogelijk op voorhand voor 

Uiteraard zijn er bepaalde dingen die je op kantoor niet kunt doen. Daarom besteed ik veel aandacht aan de voorbereiding, zodat ik op het moment zelf nog maar een minimum moet afwerken. Wat kun je dus al doen de avond voordien of ‘s ochtends voor je werk? 

Grondige skin care

Gun je gezicht vooraf wat extra verzorging: reinig het grondig voor het slapengaan en breng een masker aan – kies het gewenste resultaat in functie van wat jouw huid het meeste nodig heeft.

Indien nodig, neem dan een pincet ter hand en werk je wenkbrauwen bij of trek eventuele haartjes op je bovenlip uit. Doe dit zeker niet op de dag van je date zelf, zodat je niet met rode plekken in je gezicht verschijnt. 

Producten

Eenvoudig kapsel

Plan geen ingewikkeld kapsel, daar is geen tijd voor. Was je haar wel, zodat het er gezond en natuurlijk uitziet. Vlak voor je date kun je met enkele schuifspeldjes of een elastiekje een nonchalante knot maken. 

Niet alleen je gezicht maar ook je lichaam 

Ik gun mijn lichaam eenmaal per week een peeling, en dat kan ik iedereen warm aanbevelen! Je gezicht en haar zijn niet het enige wat er stralend uit mag zien. Vergeet alleen niet dat een peeling dode huidcellen verwijderd, waardoor je huid daarna een beetje gevoeliger is. Gun die na de peeling dus de nodige verzorging met een kwaliteitsvolle, vochtinbrengende bodymilk. 

Perfecte nagels

Lak je nagels de dag voordien, zodat je dat niet op het laatste moment nog moet doen. Dan zou je nagellak misschien niet lang genoeg kunnen drogen en riskeer je lelijke vegen op je vers gelakte nagels. 

Make-up refresh op D-day 

Het is zover. Straks begint m’n date, maar die marathon aan vergaderingen en uren aan de computer hebben hun tol geëist. Ik check hoe de zaken ervoor staan, en het eerste wat ik ter hand neem, is poeder. 

Ik heb een eerder vette T-zone en na zo’n lange dag lijk ik wel een spiegel. Ik breng een lichte laag van het transparante poeder Dermacol Invisible aan en voilà, het probleem is opgelost. 

TIP: Ik heb ook altijd de Notino Glamour Collection Blotting Papers in mijn handtas zitten. Je hoeft met zo’n vloeipapiertje maar eventjes licht over je gezicht te gaan en van glimmen is er geen sprake meer. 

Nu alleen nog even subtiel mijn gezichtscontouren benadrukken. Ik doe met lichte streken een beetje bronzer Estée Lauder Bronze Goddess op m’n wangen, tot aan de zijkanten van m’n voorhoofd. Je kunt met een bronzer ook je neus en kin optisch verkleinen, maar nu is het niet het geschikte moment om te experimenteren als je met contouren nog niet veel ervaring hebt. Doe op dit moment alleen datgene wat je gewend bent! 

Ik verzacht mijn uitstraling nog een beetje met het Bobbi Brown Mini Highlighting Powder dat super compact is en ik voor de zekerheid altijd in mijn handtas heb zitten. 

Producten

En dan is het nu de beurt aan mijn favoriete make-up onderdeel – rode lippenstift! Als je opvallende lippen hebt, hoef je je ogen niet zo veel op te maken omdat alle aandacht naar je lippen gaat. Je zult er met andere woorden sensueler uitzien. Maar let op welke lipstick je kiest. Hij moet bestand zijn tegen eten, drinken en een nachtzoen! 

Ik heb verschillende favorieten waar ik nooit genoeg van krijg. Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Slim Sheer Matte heeft een mat effect en je lippen zijn er dankzij de handige vorm in een oogwenk perfect mee opgemaakt. MAC Cosmetics Powder Kiss Liquid Lipcolour heeft niet alleen een vloeibare, uiterst lichte consistentie, maar ook een geweldige keuze aan verschillende tinten. Verder heb ik nog de romige lippenstift NOBEA Colourful in huis, die een rijk pigment heeft maar door de textuur het makkelijkste uitveegt. Daarom breng ik er altijd maar een dunne laag van aan om m’n lippen alleen subtiel te benadrukken. 

TIP TOT SLOT: Als je klaar bent, spuit dan over je volledige gezicht nog de fixing spray MAC Cosmetics Tempting Fate Prep + Prime Fix+ (Shimmer). Die maakt je hele look nog helderder en zorgt ervoor dat alles goed blijft zitten! 

Meer lezen