TOP 5 bruidskapsels voor 2018

12 april 2018Notino
De trend van bruiloften op een weide, op een boerderij of bij een bos zet door. En daarbij horen boho kapsels voor de bruiden in de stijl van de jaren 30.

Het neusje van de zalm. Het voordeel? .Je hebt geen kapper nodig. Je kunt je eigen kapsel maken (en je vriendin kan je daarbij helpen.

1) Los haar

Een bruidskapsel met losse lokken is een fantastische oplossing. Laat je haar er gezond uitzien (gebruik een spray van Schwarzkopf die je haar voorbereidt op de styling), behandel het met een borstel van Olivia Garden (want die ioniseert) of van Ikoo (van natuurlijke harsen en rubber). Föhn het daarna droog.

Het Sérum Paul Mitchel vergemakkelijkt het karweitje met de haardroger! Gebruik tenslotte een crème voor de definitie en de vorm van je golven en versier je kapsel met een bloemenkrans. Als je sluik haar hebt en je wilt het toch laten golven, gebruik dan een krultang en een thermische fixerende haarspray van tecni.ART. Maar het bruidskapsel met de bloemenkrans is ook prachtig met sluik haar.

2) De visgraatvlecht

De visgraatvlecht is een geweldig bruiloftskapsel. De boho stijl betekent: nonchalante kapsels. Je kunt je vlecht asymmetrisch vlechten of alleen het onderste derde deel ervan. Kam je haar als voorbereiding en lak het een ietsje. Als je fijn haar hebt, dan ben je vast blij met een crème tegen breken van Redken of een crème voor broos haar van Tigi. Zo‘n vlecht past vooral goed bij brunettes en roodharige bruiden. Verdeel je haar in twee helften. Maar daarbij gerust gebruik van verdeelklemmen, ook van Tigi. Neem helemaal van de rechterkant een strengetje, leid die via de rechterhelft van je haar bovenlangs naar linksonder, feitelijk in de vorm van een acht. Ga verder met de andere kant, maar werk dan omgekeerd. Als je vlecht klaar is, kan je wat strengetjes losmaken. En tijdens het vlechten steek je gemakkelijk een bloemversiering in je haar.

3) Hoge knot

Dit is een goed bruidskapsel voor halflang haar. Wrijf als begin fixatiewas tussen je vingers en grijp daarmee in je haar. Pak dan eenvoudige haarspeldenen maak daarmee de strengen op je kruin vast. Met de onregelmatigheden van de knot past je haar goed in bij de boho trend. En fixeer je knot, zodat je bruidskapsel de hele dag zitten blijft. Met Caviar Style spray voor de eindbehandeling van je haar klaar je die klus in een oogwenk.

4) Lage knot

De knot die laag is gevlochten, is geschikt voor middellang en lang haar. Het gaat erom dat de knot volume krijgt. Het helpt als je grotere krulspelden gebruikt, bijvoorbeeld de zelfklevende papillotten van Chromwell. Als je die verwijdert, hoef je alleen je handen nog door je haar te halen en het in elkaar te vlechten. Je ziet ook vaak de gevlochten knot. Die ziet eruit als een gewone, maar hij zit losser. Eenvoudige haarspelden en een dosis lak helpen je om je feestelijke knot de hele dag op je hoofd te hebben. En nu nog een boeketje!

5) Glamour van de jaren 30

Kapsels voor bruiden met kort haar zijn gebaseerd op de look van de jaren 30. Je kunt zachte golven in je haar vormen of je korte haar met papillotten laten golven. Je hebt alleen wat fixatieglans nodig. Je verstevigt je haar nog beter met haarlak, bijvoorbeeld met Vavoom van Matrix. Kies ook een mooie haarband uit. Die staat je geweldig, ook als je jongensachtig geknipt bent. En nu mag jouw Dag aanbreken...

Meer lezen