DAILY ROUTINE: Ontgifting en diepe reiniging een daily routine voor de huid

9 januari 2018Notino
De kerstdrukte, vettig eten, feestjes... Het einde van het jaar is altijd een drukke tijd en het is geen wonder dat we na de jaarwisseling een ontgifting- en regeneratiebehandeling nodig hebben.

Ontgifting betekent niet alleen vruchtensappen en kruidenthee drinken, maar ook de huid in de diepte reinigen, want de jaarwisseling heeft vooral op de huid een negatieve invloed. Maar pas op, want het is niet genoeg om van een kwaliteitsreiniging van je huid je dagelijkse routine te maken.

Voeg er eens in de zoveel tijd een werkelijk intensieve ontgifting aan toe om je matte huid weer opnieuw van gezondheid te laten stralen. Wat is dat eigenlijk? Belast bij de ontgifting je huid niet overbodig met synthetische stoffen. Kies daarom het liefst natuurlijke cosmetica, vrij van parabenen, siliconen, synthetische geurstoffen en conserveringsmiddelen.

Als je je huid echt goed schoon wilt maken, laat dan ten minste één dag de make-up achterwege. Je huid zal heerlijk kunnen ademen. Maar vele van ons kunnen niet zonder make-up. Maakt niet uit! Kies democosmetica van kwaliteitsmerken die de poriën niet verstoppen en de huid niet belasten. Of pak een BB of CC crème met een lichtere structuur. Vermijd make-up in elk geval bij het sporten – de afvoer van schadelijke stoffen wordt anders verhinderd met de verstopping van de poriën als gevolg.

Dagelijkse reiniging van de huid

Stap 1: Reiniging van de huid in de ochtend

De meesten van ons vergeten het om 's ochtends de huid te reinigen. Maar 's nachts zet zich stof en vuil op onze huid af. In de ochtend is het gelukkig genoeg om de huid te behandelen met een tonic die de huid verfrist en tegelijkertijd de poriën samentrekt.

Stap 2: Voldoende vocht

Het is niet slecht om eraan te herinneren dat de basis van iedere ontgifting gelegen is in het drinken van voldoende hoeveelheden vloeistof. Water spoelt de schadelijke stoffen uit je lichaam en die verlaten je lichaam dus niet via de huid. Drink daarom minstens twee liter per dag.

Stap 3: Verwijder je make-up

De basis is gewoon je make-up verwijderen. Gebruik om de meeste verontreinigingen te verwijderen een remover milk of een reinigingsolie en begin dan pas met de intensieve reiniging van je huid.

Stap 4: Gebruik een reinigingsborstel voor het gezicht

De reiniging van je huid kun je voltooien met wattenschijven die je in een huidlotion hebt gedoopt. Een uitstekende reiniger voor het gezicht is ook micellair water dat de huid niet irriteert. Voor de dieptereiniging van je huid en van de poriën bevelen we anderzijds een reinigingsborstel voor het gezicht aan. De merken Braun, Mary Kay of Silk'n hebben uitstekende elektrische reinigingsborstels. De beste daarvan zijn de apparaten Foreo Luna.De reiniging met de dieptereinigingsborstel Foreo Luna neemt hooguit 2 minuten duren in beslag. Breng op het gezicht een gel aan, spoel de borstel af met water, zet de vibratie aan en je kunt beginnen. Ga eerst over je wangen vanaf de kaak in de richting van je oor, ga verder met je voorhoofd, waar je met subtiele bewegingen vanuit het midden naar de beide zijden beweegt. En tot slot maak je door omhoog en omlaag te bewegen het gebied van je neus schoon en voltooi je de reiniging met het gebied onder de ogen. Daarna hoef je alleen je gezicht nog maar met water af te spoelen en met een schone handdoek af te drogen.

Stap 5: Toniseer en hydrateer

Nu heb je een perfect schone huid. Om hem op te frissen kun je nog een tonic gebruiken, hem met een lichte nachtcrème insmeren en uit laten rusten.

 

Intensieve ontgifting van de huid

Vul je dagelijkse routine van tijd tot tijd aan met een intensieve procedure om de huid te ontgiften. Er zijn ontgiftingsmaskers te krijgen, net zoals huidpeelings, en probeer af en toe eens gezichtsgymnastiek, waarmee je je gezicht intensief doorbloedt, wat helpt om de verontreinigende stoffen uit de huid te spoelen.

Huidpeeling met ontgiftingseffecten

De verwijdering van dode huidcellen is de belangrijkste functie van peeling. De huid zal heerlijk kunnen ademen en beter de voedingsstoffen uit de crèmes, huidserums en maskers kunnen absorberen. Eenmaal per week zou je jezelf zo’n peeling moeten gunnen, maar vaker gebruik zal je huid kunnen beschadigen. Spoel je huid vóór applicatie eerst af en masseer hem vervolgens met zachte cirkelvormige bewegingen. Vermijd alleen de gevoelige gebieden rond de ogen. Spoel de peeling dan af.

Ontgiftende gezichtsmaskers

Ook een ontgiftingsmasker verschaft je huid een intensieve reiniging. Breng het masker op je al gereinigde gezicht aan en laat het inwerken gedurende de tijd die in de handleiding vermeld staat. Met name moddermaskers hebben verbazingwekkende ontgiftingseffecten. Je kunt bijvoorbeeld het ontgiftingsmasker Ahava Mineral Radiance met mineralen uit de Dode Zee proberen. Perfect is het zwarte kleimasker L'Oréal Paris Pure Clay, dat niet alleen alle onzuiverheden in je huid en poriën absorbeert, maar ook vlekken en ontstekingen elimineert. Ideaal voor de huid die door acne geplaagd wordt.

Je stimuleert de ontgifting van de huid natuurlijk met een gezonde levensstijl, een verblijf in de frisse lucht en regelmatige lichaamsbeweging. Het resultaat is een vlekkeloze huid.

Meer lezen