Niacinamide: een wonderbaarlijk ingrediënt

26 maart 2021Notino

Heb je zoveel schoonheidsproducten dat je badkamerkastje bijna uitpuilt? Probeer je dagelijkse routine wat te vereenvoudigen en probeer eens een heel bekwaam hulpmiddel uit – niacinamide. Waarom? Omdat je in de cosmetica geen enkele stof vindt die méér kan dan dit kleine wonder. Met niacinamide zou echt iedereen die de verzorging van zijn huid ernstig neemt, kennis moeten maken. Wij verraden waarom we er zo enthousiast over zijn!

Wat is niacinamide?

Niacinamide is een vitamine uit de B-groep, meer bepaald vitamine B3. Hij komt van nature voor in ons lichaam en we hebben hem nodig om alle lichaamsprocessen, van de spijsvertering tot het zenuwstelsel, correct te laten werken.

De eenvoudigste manier om vitamine B in ons lichaam aan te vullen, is een gevarieerde voeding. Als je op zoek gaat naar voedingsmiddelen met vitamine B3, ga dan voor lever, peulvruchten of bijvoorbeeld gevogelte.

Niacinamide in cosmetica

Zodra niacinamide deel gaat uitmaken van je skin care routine, geraak je er nooit meer vanaf. Maar vergeet niet om bij je keuze aandacht te besteden aan de samenstelling en de juiste combinatie met ander actieve stoffen. Als je de juiste verzorgingsproducten kiest, kan je alleen maar fantastische resultaten verwachten. Waar kan niacinamide in cosmetica prat op gaan?

Heeft een ontstekingsremmende werking

Maak kennis met een uitstekende bondgenoot in de strijd tegen acne! Hij helpt je om reeds bestaande puistjes te reduceren en tegelijk werkt hij preventief tegen nieuwe ongewenste gasten. Hij verkleint ook grove poriën en verlaagt de talgproductie.

Probeer voor hulp met acne en alle daarmee gepaard gaande problemen eens La Roche-Posay Effaclar Duo (+). De antiacne-effecten van niacinamide worden nog versterkt door salicylzuur, de ceramide Procerad helpt pigmentvlekken na acne te reduceren en het thermaal water verfrist heerlijk je huid.

Wil je die imperfecties klein krijgen maar heb je een hele vette huid? Probeer dan eens het niacinamideserum Revolution Skincare 10% Niacinamide + 1% Zinc. Dat reduceert de talgproductie, vermindert acne en grove poriën en dankzij de zink heb je ook geen last van irritatie.

Voorkomt uitdroging van de huid

Niacinamide weet niet alleen probleemloos raad met een vette huid, maar ook met een droge of gemengde huid. Niacinamide verhoogt namelijk het gehalte aan collageen, ceramiden en vetzuren in de huid en beschermt zo dus tegen de werking van vrije radicalen.

Onthoud dat ook een vette huid kan uitdrogen en grondige hydratatie nodig heeft. Grijp voor een doelgerichte hydratatie naar het vochtinbrengende serum Revolution Skincare Niacinamide 15% – dat helpt met alles wat niacinamide te bieden heeft, en de hydraterende effecten worden nog versterkt door propanediol.

Gaat rimpels tegen

Met welke problemen je ook worstelt, als je niacinamide gebruikt op je huid zal je tegelijk bijdragen aan het voorkomen van rimpels. Aangezien niacinamide de collageenproductie in het lichaam verhoogt, weet het ook moeiteloos raad met rimpels en houdt het de huid langer stevig. En durf nu maar eens te beweren dat dit niet het allerbeste ingrediënt is! Egaliseert de teint En alsof dit nog niet genoeg is, heeft niacinamide nóg een geweldige eigenschap. Het weet namelijk opgehoopte melanine in de huid te onderdrukken. Het helpt dus in de preventie van hyperpigmentatie en ook bij het verlichten van reeds bestaande pigmentvlekken. Kortom, het effent je teint.

Dus als het je vooral te doen is om egalisering van je kleur, probeer dan de niacinamidecreme Collistar Pure Actives Anti-Dark Spot Concentrate Glycolic Acid + Niacinamide, die dankzij de combinatie van niacinamide en glycolzuur de huid prachtig doet stralen.

Met de stof niacinamide zou iedereen zijn huid kennis moeten laten maken, en liever vroeg dan laat. Dus ga ervoor!

Meer lezen