Microneedling: huidverzorging om nooit meer te vergeten!

28 mei 2021Notino

Waarom microneedling?

Microneedling zorgt ervoor dat de collageen- en elastineproductie wordt opgestart en draagt bij tot een snellere opname van werkzame stoffen in de huid. Met deze methode maak je snel komaf met rimpels, littekens, acne, kun je je contouren verstevigen en problemen met oneffen pigmentatie oplossen. Bij mannen wordt dan weer de haar- en baardgroei bevorderd.

Wat is microneedling?

Deze methode werkt op basis van het principe van het zelfherstellende vermogen en de regeneratie van de huid. De techniek wordt toegepast met een speciale tool, een dermaroller, wat eigenlijk een kleine, cilindervormige roller is met micronaaldjes van chirurgisch staal, die dankzij de lichte massage op de behandelde zone kleine prikjes maken. Zo wordt in de huid de productie van collageen, elastine en andere weldadige stoffen gestimuleerd. Nee, je moet niet bang zijn, de gaatjes zijn echt microscopisch klein, je huid ziet hoogstens vlak na het gebruik van de dermaroller een beetje rood. Het meest worden op deze manier gezicht, hals, decolleté en handen behandeld, maar ook bijvoorbeeld het hoofd.

Hoe bereid je je voor op een behandeling met een dermaroller?

Geen angst, met een beetje oefening is het een fluitje van een cent. Gebruik de dermaroller altijd op een schone huid zonder enige make-up of vetheid. Spoel de dermaroller altijd eerst af met heet water en ontsmet hem. Hiervoor kun je een gezichtswater met alcohol gebruiken, of ontsmettingsmiddel uit de apotheek. Gebruik de dermaroller nooit op een gezicht met make-up - je zou de conditie van je huid alleen maar verergeren.

Hoe gebruik je een dermaroller?

Ga een viertal keren met de roller over de gekozen zone (bijvoorbeeld je voorhoofd), horizontaal, verticaal en diagonaal, zonder veel druk op de roller uit te oefenen. Je zult misschien een prikkend of brandend gevoel gewaar worden, maar geen angst, dit is een normale reactie. Doe zo voort op alle plekken die je wil behandelen. Wacht daarna even, en kalmeer je huid bijvoorbeeld met thermaal water en breng voor een nog groter effect een serum of creme aan. Die worden door gebruik van de dermaroller veel sneller en efficiënter door de huid opgenomen, waardoor ze dus doeltreffender zijn. In het begin is het aanbevolen om kalmerende producten te gebruiken; pas als je weet hoe jouw huid op microneedling reageert, kun je sterkere producten gebruiken, bijvoorbeeld met vitamine C of retinol. Doe microneedling ongeveer eenmaal per week, afhankelijk van hoe goed je huid het verdraagt.

Voor wie is microneedling geschikt?

Voor vrouwen en mannen, kortom voor iedereen die de conditie van hun huid wil verbeteren en revitaliseren. Bij vrouwen helpt het vooral om rimpels te reduceren, een verslapte huid te egaliseren en acne, littekentjes en pigmentvlekken te elimineren. Microneedling is ook doeltreffend in de strijd tegen cellulite en striemen. Bij mannen draagt het bij tot een betere groei van baard en haar, met fantastische resultaten. Na de behandeling is het altijd goed om een product bedoeld voor de behandelde zone aan te brengen, bijv. een anticelluliteserum op de dijen, een baardgroeibevorderend serum in het gezicht of een haargroeimiddel op het hoofd.

Hoe kies ik de beste dermaroller?

Denk er eerst en vooral eens over na welke lichaamsdelen je met de dermaroller wil behandelen. De huiddikte verschilt op verschillende plaatsen van je lichaam, dus op je gezicht kun je niet dezelfde lengte van naaldjes gebruiken als voor de behandeling van cellulite.

Dit zijn onze tips:

Voor beginners: De microneedling tool voor het gezicht Zoë Ayla Micro-Needling Derma Roller. Die heeft naaldjes van 0,5 mm die op een pijnloze en milde manier in de bovenste huidlaag prikken en er de collageenproductie en genezende processen opstarten.

Voor gevorderden: De microneedling tool voor het gezicht âme pure CIT Face Roller. Die heeft iets langere naaldjes van 0,75 mm, die dus ietsje dieper in de huid doordringen, waar ze regenererende en revitaliserende processen opstarten.

Voor het lichaam: De microneedling tool voor het lichaam âme pure CIT Body Roller vormt een perfecte aanvulling op je lichaamsverzorging. Dankzij de naaldjes van 0,75 mm is hij geschikt voor de behandeling van striemen, cellulite en voor de algemene versteviging en doorbloeding van de huid.

MICRONEEDLING PRINCIPES:

  1. Ontsmet je dermaroller altijd voor gebruik.
  2. Behandel enkel een huid die volledig vrij van make-up en perfect schoon is.
  3. Gebruik nooit een dermaroller als je een acute aanval van acne hebt, allergisch bent, last hebt van eczeem, of als je huid beschadigd is of je een wonde hebt. Wacht altijd tot deze symptomen verdwijnen.
  4. Gebruik de dermaroller niet vlak voor of vlak na het zonnen.
  5. Verzorg je huid nadien altijd met een product dat bedoeld is voor het lichaamsdeel dat je hebt behandeld.

Meer lezen