Is het goed om éénmaal per dag je gezicht te wassen

30 augustus 2017Notino
Om je huid er gezond te laten uitzien, moet je je gezicht regelmatig en grondig schoonmaken.

 Behalve een gezond dieet wordt aanbevolen om twee liter water per dag te drinken zodat je huid goed gehydrateerd blijft. Maar soms is zelfs dat niet genoeg. Dat kun je jezelf de vraag stellen: hoe vaak per dag moet je je gezicht eigenlijk wassen?

Hoe vaak per dag moet ik mijn gezicht wassen?

Volgens dermatologen en deskundigen moeten we ons gezicht twee keer per dag wassen. Meer dan drie keer het is onnodig en kan de pH-balans van je huid en z'n natuurlijke glans verstoren. Vaker schoonmaken wordt alleen aangeraden als je een heel vette huid hebt. We bevelen aan je gezicht 's ochtends te wassen én voor het slapen gaan. De gemakkelijkste manier is om van het wassen van je gezicht een huidverzorgingsroutine te maken.

Wat als ik geen make-up gebruik?

Was je gezicht ook als je overdag geen make-up gebruikt. De huid maakt namelijk van nature vet aan dat de poriën verstopt. Dat leidt tot onvolkomenheden en acne. Stel het wassen tot je gezicht niet uit tot het moment, waarop je je ongemakkelijk begint te voelen - was je gezicht ook als je je fris en schoon voelt.

Wat is de beste manier?

Was je gezicht met zeep die je inmasseert, totdat het begint te schuimen. Spoel je gezicht dan met warm water af en droog het af met een handdoek. Daarna kun je een zonnebrandcrème of een moisturizer met UV-bescherming aanbrengen. Hetzelfde proces kun je 's avonds herhalen, maar met een andere vochtinbrengende crème (de bescherming tegen de zon heb je 's nachts immers niet nodig).

Welke producten moet ik gebruiken?

Voor een vette huid bevelen we Klorane Dermo Pain Creme of Uriage Hyseac aan. De Cetaphil Cleansers vormen een goed alternatief voor de droge en gevoelige huid. Als je last heeft van acne, probeer je gezicht dan eens schoon te maken met Jericho Body Care.

Meer lezen