Hoe haaruitval bij mannen te voorkomen

2 december 2020Notino
Haaruitval kan het hoofd echt in verwarring brengen. Er kunnen talloze redenen zijn waarom haar uitvalt. Je hoeft niet meteen te stressen, we hebben een aantal geweldige oplossingen.

 

Wat is nog de norm?

Haaruitval is een veelvoorkomend regeneratief proces van het lichaam. Natuurlijk verliezen we ongeveer 60–100 haren per dag. Seizoensgebonden – in de lente en herfst – is haaruitval tijdelijk hoger, maar dit mag niet langer duren dan vier tot zes weken. Als het aanhoudt, moet er actie worden ondernomen. Vooral mannen kunnen last hebben van overmatig haarverlies.

Benoem de oorzaak

Hoe je haarverlies bij mannen kunt voorkomen, leer je pas als je de oorzaak ontdekt – zelf of met behulp van een deskundige (tricholoog). Kaalheid bij mannen wordt meestal veroorzaakt door erfelijkheid die je helaas niet te veel kan misleiden. Het wordt echter vaak ook beinvloed door overmatige stress, gebrek aan vitamines en mineralen, ongeschikte haarverzorging en hormonale onevenwichtigheden.

Juist door de hormonen optreedt een snelle verdunning van het haar met verschillende intensiteit heel vroeg – tussen de leeftijd van twintig en dertig jaar wanneer het testosteronniveau in het lichaam het hoogst is. Verhoogde productie van het hormoon en de daaropvolgende omzetting in meer metabolisch actief dihydrotestosteron kan de haarzakjes verzwakken, het haar geleidelijk verzwakken en buitensporig laten uitvallen. Het zakje sterft niet, maar is nog steeds inactief.

Hoe haaruitval te stoppen?

Als haaruitval niet alleen door de genetica wordt beinvloed, wordt er over het algemeen aanbevolen om het stressniveau te verminderen, met een uitgebalanceerd en gezond dieet te beginnen en gespecialiseerde producten voor mannen tegen haaruitval en voor het herstellen van de haargroei te gebruiken om de follikels weer 'wakker te maken'. We hebben verschillende bewezen en effectieve helpers voor je geselecteerd die haaruitval bij mannen weer onder controle zullen krijgen.

Top zes producten tegen haarverlies bij mannen

1. Shampoos tegen haaruitval voor mannen bevatten vaak sterk geconcentreerde cafeine die de groei direct bij de wortels stimuleert en zelfs erfelijke kaalheid tegengaat. Bovendien elimineert Alpecin Double Effect het afschilferen van dode cellen waardoor overtollig vet en roos worden verwijderd.

2. Intensieve behandeling Collistar Special Perfect Hair Man Anti-Hair Loss Redensifying Concentrate is bedoeld voor mannen die te maken hebben met overmatig dunner wordend en verzwakkend haar. Bij regelmatig gebruik maakt het slapende haarzakjes "wakker", verhoogt het de weerstand van de haardos en versnelt het de herstelling van de groei.

3. Gerichte verzorging voor mannen tegen haaruitval Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 werkt dankzij een speciale applicator rechtstreeks op de hoofdhuid, die bedoeld is om te versterken. Het verankert ook haar langdurig in de zakjes. In slechts zes weken gebruik is de huid sterker en weerbaarder en valt er veel minder haar uit.

4. Versterkende producten met antioxiderende effecten helpen dunner wordend haar bij mannen veroorzaakt door stress of hormonale schommelingen op te lossen. Het serum L'Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair gebruikt een geoctrooieerde stemoxydine-molecuul om slapende follikels te doen ontwaken en met de ondersteuning van de antioxidant resveratrol de hoofdhuid te beschermen en volume en dichtheid toe te voegen aan zwak haar.

5. Een volumevrije haardos wordt effectief versterkt door Goldwell Dualsenses For Men shampoo tegen haaruitval voor mannen, ontworpen voor fijn en dunner wordend haar. Het stimulerende complex van guarana en cafeine ondersteund door microfluidische technologie belast het haar niet, versterkt de haarvezels en brengt volume in je haar.

6. Voor een nog beter effect, probeer het haarserum Saffee Men tegen dun haar aan te brengen dat een onzichtbare versterkende laag op creëert. De ingrediënten activeren de groei van nieuw haar en werken als een geweldige preventie tegen vroegtijdig haarverlies.

Probeer en blijf testen – het is slechts een kwestie van tijd voordat je de beste persoonlijke oplossing vindt. Wij geloven dat je door haaruitval snel zal stoppen met je hoofd te laten hangen!

Meer lezen