DAILY ROUTINE: Hoe correct je make-up verwijderen

3 januari 2018Notino
Verlang je naar een perfecte huid? Dat kan echt niet als je je make-up niet correct verwijderd! Alleen een correct gereinigde huid kan ‘s nachts goed regenereren en de voedingsstoffen van huidcrèmes opnemen.

Daarom laten we je nu de beste manier zien om make-up te verwijderen. Maar daar je dagelijkse routine van en je zult zien hoe je huid ervan opknapt!

Er zijn nog veel vrouwen die het correct verwijderen van make-up onderschatten. En dat is een grote fout. Bij geen grondige reiniging van je huid ontstaan er niet alleen van die lelijke pukkeltjes, maar heb je ook sneller last van rimpels en zal je huid er moe en verwelkt uit gaan zien. Leer hoe je je huid correct reinigt – moeilijk is het niet!

Stap voor stap make-up verwijderen

Stap 1 – Kies de beste remover voor jouw type huid

Kies vóórdat je met een wattenschijf in de hand voor de spiegel gaat staan, de juiste artikelen om de huid perfect van je make-up te kunnen ontdoen. Kies de artikelen die op jouw huidtype zijn afgestemd. Je zult er ten minste drie nodig hebben: een oogmake-up remover, een gezichtslotion, van olie of gel om de belangrijkste verontreinigingen te verwijderen en tot slot een huidlotion of micellair water voor de dieptereiniging.

Stap 2 – Maak je gezicht vochtig.

Stap 3 – Begin met je ogen schoon te maken

Begin met het schoonmaken van je ogen en gebruik er een speciale oogmake-up remover voor. Voor de extra gevoelige ogen is Vichy Pureté Thermale met de ontspannende essence van de korenbloem bijzonder geschikt. Bevochtig een wattenschijf voldoende met remover, druk hem tegen je ooglid en geef hem genoeg tijd om in te werken, zodat de make-up op kan lossen. Veeg daarna mascara en andere make-up weg van de wortels naar de punten van je wimpers, en weg vanuit je gezicht.

Als je waterproof mascara op hebt, gebruik dan beslist een remover voor watervaste make-up. Wij bevelen Collistar Make-up Removers and Cleansers aan. Die verwijdert niet alleen perfect alle make-up, maar hydrateert de huid rond je ogen en voorkomt irritatie. Druk nooit te veel op een wattenschijf, want je zou rimpels kunnen veroorzaken en dat is overbodig. Dat geldt trouwens ook voor de reiniging van je gehele gezicht.

Stap 4 – Verwijder de ergste verontreinigingen

Nadat je je ogen gereinigd hebt, is je gezicht aan de beurt. Als je een droge huid hebt, gebruik dan een remover milk, een remover oil of een remover balsem die tijdens het gebruik in een olieachtige crème verandert om de grootste verontreiniging weg te halen. Voor de droge en tegelijkertijd gevoelige huid hadden we veel plezier van de remover milk Mixa. Je kunt ook kokos- of amandelolie te gebruiken, want die lossen alle verontreinigingen perfect op.

De vette huid is meer gebaat bij het gebruik van een reinigingsgel. Gebruik voor de problematische huid eens de gel Eucerin DermoPure met antibacteriële werking.

Breng de remover aan op een schone wattenschijf en reinig je gezicht door vanuit het midden naar buiten te werken. Je kunt de remover ook met je vingertoppen aanbrengen, even laten inwerken en vervolgens met een wattenschijf afvegen. Vergeet tenslotte niet om ook je hals schoon te maken.

Stap 5 – de afwerking

Voor een perfecte algehele reiniging van de huid is micellair water het meest geschikt. Vervang tijdens de reiniging de wattenschijf telkens, totdat de wattenschijf uiteindelijk schoon blijft.

Stap 6 – Toniseer je huid

Gebruik als allerlaatste stap ook een huidtonicum. Daarmee toniseer je je huid niet alleen, maar ook worden de poriën samengetrokken en tegelijkertijd wordt de huid klaargemaakt om voedingsstoffen op te nemen. Maar vermijd de huid rond de ogen om irritatie te voorkomen. Nu heb je je huid perfect van make-up ontdaan en gereinigd en kun je verder gaan met voeding en hydratatie!

Meer lezen