DAILY ROUTINE: Handverzorging in de winter

22 januari 2018Notino
Dagelijkse verzorging en wat je achterwege moet laten

Dagelijkse verzorging en wat je achterwege moet laten

Stap 1: De eerste en vaak verwaarloosde stap is zorgvuldig je handen wassen. Daarmee verwijder je alle bacteriën en bereid je ze voor op de hydratatie, net zoals je dat met je huid doet. Maar let wel op de temperatuurverschillen waar je je handen aan blootstelt. IJskoude handen hebben is niet lekker, maar ze onder de warme of hete kraan houden is een regelrechte ramp. De huid droogt erg uit en kan heel gemakkelijk verbranden. Als je je handen met handschoenen niet tegen de kou hebt kunnen beschermen, was ze dan in lauw water en verwarm ze met een fijne massage waar je olie of crème bij gebruikt.

Stap 2: Voor de hydratatie moeten we een crème kiezen op grond van de situatie buiten, maar ook van de toestand van je huid. Vriest het? Schijnt de zon? Is de huid van je handen gebarsten? En hoe zit het met de nagelriemen? Onderschat de keuze van de juiste crème niet, want daarmee kun je je concrete probleem oplossen. Er bestaan tegenwoordig honderden soorten handcrèmes en hieronder presenteren we er een paar.

Stap 3: Gebruik een- of tweemaal per week een masker en voed je nagels met kalk en silicium. Het is voldoende om een royale laag crème aan te brengen en de handen een uur te laten rusten in verzorgende handschoenen, bijvoorbeeld ,zoals deze van Sensai. Als je toevallig geen cosmetische handschoen bij de hand hebt, stop ze dan eens in zakjes en wikkel ze in een theedoek of een willekeurig andere doek. Dat is wel niet zo comfortabel, maar het resultaat is hetzelfde.

De beste handcrèmes

Crème voor schrale handen

We hebben een fantastische hulp voor je droge en schrale handen. De serie Eight Hour Cream van Elizabeth Arden bevat een luxe gel crème voor ruwe en schrale handen, die onmiddellijk de hydratatie van de handen stopt en na aanbrengen meteen langdurige bescherming en verlichting van de vermoeide handen geeft. Bij een gebarsten huid brengt ook de regeneratieve handcrème van Garnier, Repairing Care onmiddellijk verlichting. De allantoïne die deze crème bevat heeft een groot regeneratievermogen en de glycerine vormt een beschermende laag, waarmee voortijdige veroudering van de huid wordt tegengegaan.

Vorstcrème

Een geweldig handverzorgingsproduct kun je vinden in de lijn van Clarins, en wel Body Specific Care, een hydraterende handcrème voor de droge en geïrriteerde huid. Sesamolie kalmeert en verzacht de huid en extracten van de Japanse moerbei vormt op hun beurt een onzichtbare beschermende „handschoen“ die de handen tegen het weer beschermt en tekenen van veroudering minimaliseert.

Crème voor de droge handen

Voor droge handen met een zeer gevoelige huid is een hydraterende crème met een voedende olie de beste natuurlijke behandeling. De crème voor gevoelige handen Weleda Mandle heeft bijvoorbeeld een voedende amandelolie. Deze crème heeft een zeer zuivere natuurlijke samenstelling zonder synthetische conserveermiddelen, kleurstoffen, parfums en minerale oliën en is niet getest op dieren.

Handcrème met UV-filter

Al in het artikel "Zonnebrandcrèmes voor skiërs – mythes en de waarheid" hebben we over zonnebrandcrèmes gepraat. Net als in de bergen is het ook in de stad, als de zon schijnt en ook als het betrokken is, goed om je tegen UV-straling te beschermen. Onze favoriet voor de verzorging van de handen met een beschermingsfactor SPF15 is Vichy Hand & Nail, een voedende crème voor de handen en de nagels tegen donkere vlekken. Die bevat niet alleen ceramiden, die niet alleen de nagels sterker maken, en voedende oliën, maar ook thermaal water en het antioxidant vitamine C.

Nagelverzorging in de winter

De handen zijn ons visitekaartjes en goed verzorgde nagels vertellen veel over de gezondheidstoestand van ons lichaam. Behalve vitaminen in de voeding kunnen we onze nagels vitaminen geven in de vorm van speciale crèmes en lakken. Een altijd stralende ster van Dior is de nagelcrème Crème Abricot, die de nagelriemen verstevigt en broosheid tegengaat. Aanbevolen wordt om hem te gebruiken voor het slapen gaan, zodat de werkzame bestanddelen zo lang mogelijk kunnen inwerken.

Voorzie je nagels eenmaal of tweemaal per week van voedingsstoffen. Wij hadden veel baat bij Eveline Cosmetics Nail Therapie conditioner voor nagels 8 in 1 of versterkende zorg voor problematische nagels van Sally Hansen Strength.

Als je nog andere tips en trucs hebt op het gebied van de handverzorging, deel ze dan met ons!

Meer lezen