Easy hacks - beauty tips voor de hele zomer

22 mei 2019Notino
De zomer stelt je geduld nogal op de proef: je zweet, de zon droogt je haar en huid uit, je lippen barsten... Wat moet je daar nou mee? De volgende easy hacks – beauty tips kunnen je hulp bieden. Enkele zijn homemade, andere zijn weer van Notino.

 

Verfrissing waar en wanneer dan ook

De beste uitvinding ooit voor de hete zomerdagen is de beauty mist, een mist in sprayvorm. In een flesje met verstuiver doe je komkommer, munt en water. Een meer gesofisticeerde versie bevat aloë-vera gel, water en rozenwater. Of probeer de verfrissende spray LA ROCHE-POSAY Anthelios. Die kan je ‘s ochtends en overdag gebruiken, over je make-up heen, en bovendien beschermt hij je met een factor 50 tegen de zon.

Een getinte huid binnen een mum van tijd

Sommigen zweren erbij dat je gewoon een hele sterke warme zwarte koffie moet zetten die je dan met wattenschijfjes op je huid aanbrengt. Wij denken dat de verhelderende spray Makeup Revolution Glow Revolution voor lichaam en gezicht een betrouwbaardere keuze is, die bovendien verkrijgbaar is in twee verschillende tinten. Beide zijn verfrissend en verhelderend en geven je gezicht een gezonde teint.

Bescherm broos haar

Door de invloed van zon en zeewater heeft het haar de neiging om af te breken. Maar de oplossing hiervoor kan simpel zijn. Kokosolie is perfect als een haarmasker. En voor wie dat niet genoeg is, kan kiezen voor de travel set Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect met shampoo, conditioner en een shimmer oil die speciaal ontwikkeld is voor door de zon aangetast haar.

Hydrateer gebarsten lippen

Heb jij ook vaak last van gebarsten en uitgedroogde lippen? Smeer je lippen dan in met een peeling van honing, suiker en een snuifje kurkuma. Of koop de NYX Professional Makeup #thisiseverything. Deze set bevat een lip scrub, lip olie en een balsem voor bescherming tegen de zon, en het doet echt wonderen!

Vaarwel schilferhuid

Schilfertjes waar je ook maar kijkt? Probeer dan een aloë-vera blad overlangs door te snijden en de “gel kant“ aan te brengen op je gezicht of lichaam. Of wil je een eenvoudigere oplossing? Dan is er de Weleda Skin Food Light. Het gaat hier om een lichtere versie van de legendarische Skin Food crème, die nu ook een light-reeks heeft. Net zo effectief maar absorbeert nog beter!

Meer lezen