De beste vegan cosmetica

26 mei 2021Notino
Bij vegan cosmetica gaat het niet alleen maar om een ethische of filosofische levenshouding.

Waarom vegan cosmetica?

Veganistische cosmetica zijn vooral erg mild voor de huid en het haar, en toch buitengewoon voedzaam en kwaliteitsvol. De grondstoffen die worden gebruikt komen van gecertificeerde boerderijen, plantages en manufacturen. Zo wordt er een vorm van productie gesteund die niet alleen ecologisch is, maar ook meer mensen tewerkstelt, aangezien vegan cosmetica vaak met de hand worden gemaakt. Er wordt samengewerkt met kleine familiebedrijfjes en er wordt gehandeld onder het Faitrade-principe, wat tot doel heeft om boeren uit derdewereldlanden te helpen, duurzame productieprocessen te bevorderen en er eerlijke prijzen voor te betalen. Daardoor zijn veganistische cosmetica niet alleen gezond voor jou, maar ook milieuvriendelijk.

Vegan foundation die de moeite waard is

Vegan foundation laat je er niet alleen mooi uitzien, maar zorgt ook voor verzorging en hydratatie van je huid. Probeer eens de Smashbox Studio Skin 24 Hour Wear Hydrating Foundation die er heel natuurlijk uitziet, niet samenloopt in rimpels en geen maskereffect creëert. Als je er werkelijk tot in de details perfect uit wilt zien, gebruik dan onder je foundation nog de veganistische primer voor minimalisering van de poriën Smashbox Photo Finish Pore Minimizing Primer, die de huid matteert en volmaakt egaliseert nog voordat je foundation is aangebracht. Dankzij dit duo zal je een gezicht hebben dat wel gefotoshopt lijkt.

Decoratieve vegan cosmeticaproducten die stralen van kleur

Decoratieve vegan cosmeticaproducten zijn al lang niet meer saai. Integendeel, er is keuze uit tal van prachtige kleuren en de samenstelling is gevoelig en verzorgend. Je kan bivjoorbeeld proberen om je jukbeenderen te benadrukken met de vegan highlighter Physicians Formula Murumuru Butter, die dankzij de rijke pigmentatie een gezonde, lichte pareltint geeft, terwijl de murumuruboter je huid verzorgt en hydrateert.

Milde vegan haarverzorging

De laatste tijd wint vaste shampoo aan populariteit. Die zal misschien wat minder schuimen dan een vloeibare shampoo, maar maakt je haar wel heerlijk zacht en verwijdert perfect alle vuil en overmatige vetheid. Probeer eens de biologische vegan shampoo voor volume Foamie You're Adorabowl en vergeet ook de vegan conditioner uit dezelfde reeks Foamie You're Adorabowl niet. Maar als je toch liever een klassieke shampoo hebt, ga dan eens voor de verfrissende shampoo N.A.E. Equilibrio, die uitermate geschikt is voor vet haar. En eenmaal per week verdient je haar wat extra verzorging. Het vegan haarmasker Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver is erg geschikt voor blond en lichtgekleurd haar omdat het gelige tinten neutraliseert. Maar ook als brunette kun je het masker waarderen als je een eerder koude kleurtint wil bereiken.

Overige vegan cosmeticaproducten die de moeite waard zijn

Vegan cosmetica kennen echt een grote vertegenwoordiging over het volledige scala van producten. 's Avonds kan je voor het verwijderen van je make-up bijvoorbeeld het veganistische micellair water N.A.E. Purezza gebruiken, dat op milde wijze make-up en vuil verwijdert en ook goed wordt verdragen door een gevoelige huid. Gebruik ‘s ochtends voor verfrissing de vegan reinigende syndet voor het gezicht Foamie Aloe You Vera Much, die perfect resten van nachtverzorging verwijdert en de huid verfrist zonder uitdroging of irritatie te veroorzaken. En vergeet ook geen deodorant – N.A.E. Freschezza heeft een veganistische samenstelling met kruidenreceptuur, laat de huid vrij ademen, zorgt tegelijk voor verfrissing en voorkomt onprettige geurtjes.

Als je tot nu toe hebt getwijfeld over de voordelen van vegan cosmetica, was dat volkomen onterecht. Het aanbod van vegan cosmetica is vandaag de dag ongelooflijk groot, van producten voor gezichtsverzorging over decoratieve cosmetica tot en met haar- en lichaamsverzorging. Om te leren om op een milde, doeltreffende, liefdevolle en milieuvriendelijke manier voor jezelf te zorgen.

Meer lezen