De beste IPL-ontharingsapparaten voor thuisgebruik

3 september 2020Notino
Hoor jij bij de vrouwen die altijd streven naar een zo glad mogelijke huid zonder haartjes? Dan heb je waarschijnlijk al ervaring met ontharingswax, een klassieke epilator of laserontharing.

Misschien is het dan nu tijd voor een IPL-ontharingsapparaat! Het is gemakkelijk in gebruik, snel en pijnloos. Bovendien kan je al na de vierde behandeling genieten van een volmaakt gladde huid die tot 8 weken standhoudt.

Hoe werkt IPL-ontharing?

IPL-technologie werkt met het principe van intens gepulseerd licht. Dit licht werkt rechtstreeks in op de pigmentcellen of op het pigment dat in de haarwortel zit en vernietigt het zonder bijwerkingen. Dit heeft als gevolg dat pigmentvlekken gereduceerd worden en haartjes uitvallen, en dat geleidelijk aan de groei van haartjes voorkomen wordt.

Daarom is een IPL-ontharingsapparaat het meest doeltreffend op een lichte of medium-lichte huid met donkerblonde, bruine of zwarte haartjes.

Voordelen van een lichtepilator

• Klaar op één twee drie. IPL-ontharing thuis is de snelste manier die er bestaat om van ongewenste haartje af te geraken.
• Pijnloos. IPL is een milde methode en je hoeft dus niet bang te zijn voor pijn, zoals in het verleden veroorzaakt werd door een klassieke epilator of snijwondjes van je scheermesje.
• De investering waard. Vind je de aanschafprijs van een IPL-ontharingsapparaat nogal hoog? Bereken dan maar eens hoeveel je nu eigenlijk jaarlijks uitgeeft aan het verwijderen van haartjes.
• Compact. Van een zijdezachte huid kan je ook op reis genieten. Een lichtepilator past in elke bagage.
• Langdurig effect. Sommige IPL-ontharingsapparaten zorgen dat je tot wel 6 maanden lang van die ongewenste haartjes verlost bent.
• Voor verlegen personen. Door iemand anders haartjes laten verwijderen op intieme plekken is voor vele mensen absoluut uit den boze. Met je eigen IPL-ontharingsapparaat is dit probleem alvast opgelost.

Welk IPL-ontharingsapparaat te kiezen?

Basisvariant

Als de eenvoudigste versie voor jou volstaat, doe je zeker niets fout met de aanschaffing van het model Philips Lumea Advanced SC1994/00.

Voor lichaam en gezicht

Zou je behalve van je lichaam graag ook haartjes uit je gezicht verwijderen? Kies dan voor het IPL-ontharingsapparaat Philips Lumea Advanced SC1997/00. Die bevat naast de kop voor het lichaam ook een nauwkeurige kop voor behandeling van het gezicht.

Onze TIP: Als goedkopere versie van dit IPL-ontharingsapparaat voor lichaam, gezicht, oksels en bikinilijn raden we de Remington i-Light Prestige IPL6750 aan.

Wanneer vermijd je best het gebruik van een lichtepilator?

• Als je last hebt van ontstoken acne of eczeem.
• Als je op de te behandelen plaatsen grote, dikke littekens hebt.
• Als je van nature witte, blonde of rosse haartjes hebt, of een heel donkere huidskleur.

Hoe gebruik je een IPL-ontharingsapparaat?

Stap 1: Wees voorbereid. Vermijd vóór de lichtepilatie twee weken lang:
• rechtstreeks zonlicht
• solarium
• ontharingswax
• chemische peeling
• collageeninjecties
• geneesmiddelen die de bloedstolling remmen (aspirine, ibuprofen e.a.)
• cremes en serums met retinol, AHA- en BHA-zuren

Stap 2: Scheer je. Een IPL-ontharingsapparaat werkt rechtstreeks in op de haarwortels. Daarom kan je je de dag voor de behandeling gerust nog scheren. Je hoeft de haartjes niet te laten groeien tot een bepaalde lengte, zoals dat wel het geval is bij bijvoorbeeld ontharing met wax.

Stap 3: Stel de juiste intensiteit in. In de gebruiksaanwijzing vind je welke lichtintensiteit voor jouw huid en haartjes ideaal is, dus stel je IPL-ontharingsapparaat overeenkomstig in.

Stap 4: Ga niet overhaast tewerk. IPL-ontharing is op zich heel snel, dus ga kalm tewerk en volg de gebruiksaanwijzing. Zelfs dan kan je beide onderbenen behandelen op amper 10 minuten tijd.

Stap 5: Beperk jezelf niet. Na de behandeling kan je gewoon je gebruikelijke activiteiten doen, wacht alleen met zonnen wel minstens twee dagen en gebruik zonnebrand met een hoge SPF.

Stap 6: Herhaal. Doe de eerste vier behandelingen binnen een termijn van twee weken. Daarna hoef je je lichtepilator maar een keer per maand te gebruiken.

Stap 7: Scheer je niet meer. Zodra je merkt dat je haartjes niet meer groeien, kan je je scheermesje vaarwel zeggen en volledig vertrouwen op je IPL-ontharingsapparaat.

Werd je tot nu toe van een fluweelzachte, gladde huid gescheiden door een gebrek aan tijd? Je hoeft maar enkele keren te ‘knipperen’ en je doel ligt binnen handbereik!

Meer lezen