De beste gezichtszonnecrèmes volgens huidtype

19 juli 2019Notino
Je gezicht heeft tijdens de zomer bijzondere verzorging nodig, die enkel speciaal voor jouw huidtype gekozen zonnebrandcrème voor het gezicht kan verzekeren!

 

Als je je tot nu toe altijd hebt ingesmeerd met een klassieke zonnebrand, weet je dat dat niet “je van het“ is. Crèmes die voor het lichaam bedoeld zijn, zijn meestal dik en laten een film op de huid achter. En dat plakkerige gevoel! Zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn daarentegen erg licht en worden beter geabsorbeerd, waardoor je meteen kan verdergaan met het aanbrengen van make-up.

Daarnaast is de huid van je gezicht ook fijner, en meer aan de zon blootgesteld. Zonnebrandcrèmes voor het gezicht moeten daarom echt “goed“ zijn en gespecialiseerd volgens huidtype. Een droge huid vraagt namelijk om een andere zonnecrème dan een vette huid of een huid die al rimpels heeft.

Ik zet even de beste gezichtszonnecrèmes afhankelijk van het huidtype op een rijtje voor je.

Verantwoorde zonnebrandcrème voor een gevoelige huid

Le Roche-Posay Anthelios SHAKA is een bruiningsfluid voor het gezicht die “gevoeligaards“ beschermt met SPF 50. Hij ruikt niet, plakt niet, wordt geweldig goed opgenomen en draagt ook zorg voor een intolerante huid. Een echt geweldige zonnebrand voor een gevoelige huid. Alleen opgelet, hij is heel erg vloeibaar.

Matterende zonnebrandcrème voor een vette huid

Een “oil free“ samenstelling wordt je aangeboden door Heliocare 360°, een zonnebrandgel voor het gezicht met SPF 50 die de talgproductie reguleert. Dankzij extracten van groene thee en vitamines C en E houdt hij de vrije radicalen in check en de Fernblock FC technologie beschermt het cel-DNA van de huid. En bovendien is hij waterproof!

Hydraterende zonnecrème voor een droge huid

Voor een droge huid biedt de bruiningsfluid Biotherm Fluide Solaire hydratatie en bescherming tegen de zon. Wegens de SPF 15 is hij eerder voor in de stad, maar een voordeel is dat je er langer bruin door blijft.

Anti-aging zonnecrème tegen rimpels

Omdat de zon huidveroudering versnelt, is ook Collistar Sun Protection een goede keuze; volgens mij de beste zonnebrandcrème voor een gezicht met de eerste rimpels. Hij heeft SPF 30, voorkomt niet alleen de vorming van rimpels maar ook ongewenste, oneffen pigmentatie, die bij het bruinen soms een probleem is. Of liever gezegd, was!

Zonnebrandcrème voor pigmentvlekken en littekens

En als we het over pigmentatie hebben... Als je last hebt van pigmentvlekken of bijvoorbeeld littekens in het gezicht, heb je de zonnebrandcrème Bioderma Photoderm Laser nodig. Die kan de huid dankzij de gepatenteerde Cellular Bioprotection technologie werkelijk verantwoord beschermen, hydrateren, kalmeren en verzachten!

(Getinte) zonnebrandcrème voor acne

Een problematische huid krijgt tijdens de zomer de volle lading. Om te bruinen heb je iets matterends, niet-comedogeen nodig, iets als... Avène Cleanance Solaire, die je ook voor je hele lichaam kan gebruiken. En als je graag iets getints hebt, bijvoorbeeld Lancaster 365 Compact met het Tan Activator Complex, dat het bruinen - oftewel de vorming van melatonine in de huid - met wel een maand verlengt! En er zijn meteen drie verschillende tinten te verkrijgen...

Universele gezichtszonnecrème voor alle huidtypes

De crème Elizabeth Arden Eight Hour Cream Sun Defense For Face is heel bestendig en weerstaat zwembad- en zeewater. Hij smeert goed uit, ruikt lekker, hydrateert de huid zonder haar te belasten, en als één van de weinige zonnebrandcrèmes blijft hij na opening nog lang goed. Dus als er na de eerste vakantie nog wat overblijft, is er niets aan de hand...

Meer lezen