De bekoring van geurkaarsen

6 december 2017Notino
Kaarsen zijn sinds mensenheugenis krachtige symbolen bij allerlei rituelen en belangrijke gebeurtenissen. Hun licht verbeeldde al in heidense tijden de kwetsbaarheid van het leven. Tegenwoordig vinden we de kaarsvlam bijna overal, vooral als we een bijzondere sfeer willen scheppen: Allerheiligen en Advent. We vieren ook onze verjaardag met kaarsen, want die symboliseren onze vervulde wensen. Men gelooft immers dat onze wensen door de rook van kaarsen naar de sterren getild worden.

Hoe geurt Kerstmis?

Een van de manieren om je voor te bereiden op de mooiste feestdagen van het jaar zit hem in de keuze van de kaarsen. Kleine, grote, ronde en vierkante, geurend of ongeparfumeerd en in allerlei kleuren, vormen en maten. Een kaars is een uniek decoratieaccessoire voor alle feestelijke gelegenheden. Kaarsen maken van je huis een thuis.

Je hoeft niet meer te vertrouwen op de traditionele kaarsen in kerstkransen. Stel je eigen samen en laat je huis in de dagen voor Kerstmis telkens anders geuren. Geurkaarsen hebben behalve hun zuiverende en rustgevende eigenschappen ook een therapeutisch effect door hun geurende essences. Probeer de kaarsen van de Amerikaanse firma Bath & Body Works eens om een echte kerstsfeer te scheppen. Warm Vanilla Sugar heeft een uitgebalanceerde geur van vanille, kokos, rijst en sandelhout met fijne bloemaccenten. De kaars A Thousand Wishes brengt je in de stemming met een compositie van sandelhout, suiker, amber, amandelen en muskus. Je kunt er ook champagne en kweepeer in bespeuren. Beide kaarsen worden gepresenteerd in fraaie glazen, waarbij ook een deksel hoort om de kaars simpel op te kunnen bergen.

Als je je graag met meer kaarsen wilt omringen, denk dan eens aan de luxe, maar vriendelijk geprijsde Luminum Candle. De nieuwe, zachte kerstgeur van sandelhout van Premium Aromatic Sandalwood of Premium Aromatic Vanilla met een rijke, romige vanillegeur. Deze kaarsen branden schoon en lang, omdat er hoogwaardige ingrediënten bij de vervaardiging zijn gebruikt. Dankzij het eenvoudige design kan je ze ze combineren zoals je maar wilt.

Ook de wereldbekende kaarsen Yankee Candle vormen een populaire kerstklassieker. De kaars Christmas Cookie geeft de warme geur van kerstgebak, en Red Apple Wreath verleent de huiskamer het aroma van zoete appelen, kaneel, walnoten en gember. De firma Yankee Candle levert ook was voor aromalampen. Probeer bijvoorbeeld eens de magische geur van kaneel en kruidnagel in Sparkling Cinnamon. Als een goedkoper alternatief biedt Yankee Candle ook klenere votiefkaarsen die wel 15 uur blijven branden. De votieve uitwerking van de van de edele geur Winter Glow brengt de dromerige sfeer van bevroren bladeren aan besneeuwde bomen in de ijzige lucht.

Als je nog niet tevreden bent met onze lijst, dan kun je hier voor weinig geld meer geurige heerlijkheid vinden.

Kaarsen zijn immers een niet weg te denken onderdeel van het huiselijke comfort en van Kerstmis. En hoe zal jouw woning geuren?

Meer lezen