Chemische peeling thuis? Ja! Maar wel voorzichtig

20 januari 2020Notino

Wil je van die acne afraken, pigmentvlekken verlichten of rimpels verzachten? Behaal ogenblikkelijk resultaat en geniet van een fris en jeugdig gezicht dankzij een chemische peeling voor thuis.

Chemische peeling

Eén van de meest populaire procedures in dermatologische klinieken de laatste jaren biedt je een perfecte huid in een mum van tijd. Maar vooruitgang is niet te stoppen en zo bestaan er nu dus ook chemische peelings voor eigen gebruik, gezellig en privé bij je thuis. Je hoeft maar de juiste werkwijze te volgen en je kan je spiegeltje vragen wie de mooiste van het land is.

Wat is een chemische peeling eigenlijk?

Het principe is een beetje zoals wanneer een slang zich ontdoet van haar oude huid. Nee, niet bang zijn, je verandert niet in een serpent, alleen verlies je een laag oude huidcellen. De AHA-fruitzuren en het glycolzuur of melkzuur die de peeling bevat, zetten een proces in gang van diepgaande regeneratie en verjonging.

Wat kan een chemische thuispeeling?

  • - weet raad met acne
  • - verzacht littekens en rimpels
  • - egaliseert oneffenheden
  • - verlicht pigmentvlekken
  • - effent de teint

Je hoeft maar de gebruiksaanwijzing te volgen. Breng het product enkel aan op de gereinigde huid van je gezicht, hals en decolleté. Vermijd je ogen en oogcontouren.

Langzaam maar zeker

De effecten van een chemische peeling in een schoonheidssalon zijn sneller zichtbaar, maar de huid ondergaat na ongeveer 2-3 dagen een reinigingsproces dat vaak korstjes, schilfers of irritatie met zich meebrengt. Een thuispeeling is wat milder en het resultaat komt iets geleidelijker tot stand. De huid zal misschien een beetje vervellen, maar dat zal geen reden zijn om via home office te moeten werken – met al dit soort gevolgen maakt een hydraterende dagcrème zonder problemen komaf.

TIP:

Heb je last van pigmentvlekken op de rug van je handen? Een chemische thuispeeling maakt er korte metten mee!

Opgelet voor de zon!

Je huid heeft na een chemische peeling betrouwbare bescherming tegen de zon nodig, omdat ze heel gevoelig is en gemakkelijk beschadigd raakt. Maak een crème met minimale SPF 30 je dagelijkse metgezel, of, als je een heel lichte huid hebt, kom je best het huis niet uit zonder je bodyguard SPF 50. Gebruik alle peelingproducten altijd volgens de instructies en combineer ze onderling niet – er zou een allergische reactie kunnen optreden, of je zou beschadiging of overgevoeligheid kunnen veroorzaken.

Top 3 chemische thuispeelings voor een perfecte huid

  1. Revolution Skincare 30% AHA + BHA Peeling Solution is een intense chemische peeling voor verheldering en diepgaande reiniging, verrijkt met fruitbestanddelen die de huid doen stralen. Zeg voor eens en voor altijd vaarwel tegen een doffe huid, en dat geldt ook voor veganisten!
  2. Voor een kleine hergeboorte van je gezicht zorgt de peeling NeoStrata Resurface met glycolzuur, specialist in de hernieuwing van huidcellen. Dankzij de stof Aminofil maakt deze peeling je huid glad, strak en helder.
  3. De twee-fasen nachtkuur Lancôme Visionnaire Crescendo maakt je huid glad, egaal en helder tijdens je slaap. Je brengt hem ‘s avonds aan op een gereinigde huid. Tijdens de eerste fase, die 14 nachten duurt, wordt de bovenste laag dode huidcellen verwijderd. De tweede fase, die even lang duurt maar wel intensiever is, start een proces op van regeneratie en reductie van rimpels, grove poriën en donkere vlekken.

Meer lezen