Tips voor interieurparfums

8 september 2017Notino
Hoewel sommige mensen het liefst één bepaald aroma of melange door het hele huis gebruiken, denken wij dat je eigenlijk best verschillende geurprofielen in een huis kunt toepassen.

De herfst staat voor de deur en nu is de tijd rijp om deze geur in huis te halen. Hierna volgen enkele tips hoe u een warme en gezellige leefruimte creëert en uw huis zo uitnodigend mogelijk maakt. Wat is er fijner dan een huis binnenkomen en verwelkomd te worden door een geweldig scala aan geuren? Er gaat haast niets boven het betreden van een huis dat er niet alleen schoon uitziet, maar ook heerlijk ruikt. Het geeft een diep gevoel van tevredenheid om een huis te hebben waarin u begroet wordt met geurprofielen die aansluiten bij een perfect ingerichte ruimte waarin u, uw familie en uw gasten zich thuis voelen. De keuze van de juiste geur is een van de cruciale elementen om van een huis een hartverwarmende, uitnodigende ruimte te maken. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van onze beste tips voor het gebruik van verschillende geuren bij u thuis.

Geuren voor specifieke kamers

 Alleen al het uitproberen om te bepalen welke geur het best past bij elke kamer is al een leuke testfase! Maar om je alvast snel op weg te helpen met je ontdekken van de interieurparfums hebben onze experts enkele algemene suggesties voor u.

 • Entree: Breng uw familie en gasten in verrukking als ze over de drempel stappen met iets dat “bloeit". Bloemengeuren zoals gardenia, roos en jasmijn bieden een heerlijk aroma dat een opgewekt gevoel geeft en doet denken aan de ambiance van vers geplukte bloemen. Dit is een ideale oplossing als u geen tijd heeft of geen geld wilt uitgeven om regelmatig verse bloemen te kopen voor op het tafeltje in uw hal.
 • Keuken: Uw keuken is vaak de ruimte waar de behoefte aan het maskeren van nare geurtjes het grootst is. Afhankelijk van welk soort gerechten u kookt en hoe vaak, kunnen de geurprofielen daarvan uren of dagen blijven hangen. Als u het aroma in uw keuken wilt “schoonmaken” en het een eigen, uniek karakter wilt geven, probeer dan geuren die over het algemeen goed bij etenswaren passen, zoals tijm of basilicum. Als u van het aroma in uw keuken af wilt, zet dan eerst uw afzuigkap aan en open een of meerdere ramen om de lucht te verversen. Maak daarna gebruik van “sappige” fruitgeuren, zoals die van appel en citrus, die u helpen de lucht te neutraliseren en sterker zijn dan die van overgebleven geurtjes van etenswaren.
 • Slaapkamer: De slaapkamer is een plek om uit te rusten en bij te komen en het is de perfecte zone om in te haken op “zen”-aromaten. Hier passen zeker interieurparfums waar lavendel, ylang-ylang, sandelhout of kamille in zitten. Om een warme, sexy sfeer op te wekken kunt u een interieurparfum gebruiken met diepe, rijke profielen zoals vanille, muskus en amber. Deze zijn vooral heerlijk tijdens de wintermaanden wanneer u het juist extra gezellig en wam voor uzelf wilt maken.
 • Badkamer: Dit is een kamer in huis waarin bijna altijd al iets gebruikt wordt om nare geurtjes te neutraliseren. Of u nu luchtverfrissers, kaarsen of een spray voor in de kamer gebruikt, de badkamer is de perfecte plek om juist de geur van citrus te gebruiken. Deze zijn geweldig om snel onfrisse geurtjes te neutraliseren en de ruimte weer lekker te laten ruiken. Favorieten van onze klanten zijn sinaasappel, citroen en grapefruit!

Manieren om een interieurparfum te verspreiden

 • Kaarsen: Al jaren een van de meest traditionele manieren om geuren in huis te verspreiden is natuurlijk het gebruik van kaarsen. De zachte gloed van de vlam is intiem en boeiend, zodat het in uw huis niet alleen lekker gaat ruiken, maar er ook een zachte en intieme sfeer ontstaat op de plek waar u de kaars neerzet.
 • Olie-verstuivers: Het gebruiken van een olie-verstuiver is een veilige en effectieve manier voor een consistente aanvoer van een lekker geurtje in uw huis, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over open vuur. Deze verstuivers, die u kunt neerzetten en verder kunt vergeten, zijn de perfecte keuze voor drukke gezinnen of voor ruimtes die u dagen- of wekenlang wilt parfumeren zonder er naar om te hoeven kijken. Ze zijn daarnaast veelzijdig, omdat u de geurende oliën in vrijwel elk glazen omhulsel kunt gieten; de beste keuze voor nauwgezette ontwerpers!
 • Sprays voor kamers en linnen: Een spray voor kamers of linnen is de beste en meest praktische optie als u snel een kamer, uw meubels of linnen op wilt frissen. Kaarsen en verspreiders hebben wat tijd nodig om tot volle intensiteit te komen, maar een spray voor kamers en linnen zorgt binnen enkele seconden voor (het bijwerken van) de geur die u wenst.
 • Geurzakjes: Vooraf gemaakte bundeltjes, beter bekend als geurzakjes, bestaan uit een vulling met een geurig melange, die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een lade of een kast zodat kleding fris en geurig blijft ruiken. Een melange van puur katoen of linnen werkt het beste om uw schone kleding lang fris te laten ruiken.
 • Clips voor op het ventilatierooster: Net als de clips die u gebruikt om uw auto op te frissen, kunt u deze clips voor op een ventilatierooster ook gebruiken op de airconditioner in uw huis. Wanneer u de airconditioner aanzet wordt de geur snel en efficiënt door uw hele huis verspreid.
 • Wierook: Of u nu gebruik maakt van traditionele of van moderne wierook-blokjes, het is een leuke manier om een duidelijk geurprofiel aan een kamer toe te voegen, met van oudsher een meer aardse context.
 • Potpourri: Potpourri is niet alleen een geweldige optie om uw huis de geur van de seizoenen te geven, het is ook een decoratief element dat u uitstekend kunt presenteren in schalen of potten, of als basis voor kunstbloemen en groen.

Meer lezen