Ga naar hoofdcontent

Recensies: Wij van de redactie hebben de werkzaamste haarmaskers getest

12-1-2023Iva Davies
Lezen voor 7 minuten
Een goed gekozen haarmasker werkt als een elixer. Het herstelt je haar, verbetert de structuur en verhoogt de stevigheid ervan. Het voordeel is dat er een erg breed scala aan haarmaskers bestaat. Wij hebben er verschillende uitgeprobeerd, en het resultaat willen we beslist niet geheim houden.

Een haarmasker gebruiken

Verwar een masker niet met een conditioner - die laatste zorgt ervoor dat je haar beter uit te kammen is en zorgt eventueel voor hydratatie en glans. Maar een haarmasker, dat is andere koek! Dat gaat veel dieper en het effect is veel intenser. Je gebruikt het best regelmatig, liefst eenmaal per week, of naargelang de behoefte van je haar. Het is een goed idee om raad te vragen aan je kapper, want die kent jouw haar en kan je het juiste masker aanbevelen. 

Was vóór gebruik altijd gewoon je haar. Knijp het water eruit of droog het lichtjes met een handdoek. Doe een kleine hoeveelheid masker in de lengtes en punten van je haar. Laat zo lang inwerken als op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven. Meestal is dat tussen één en tien minuten. Was het masker daarna uit en style je haar zoals je gewend bent. 

Bij een leave-in masker is de werkwijze een beetje anders. Dat is meestal een spray, en het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing ervan te volgen. Breng voedende haarmaskers in geen enkel geval ook op je haarwortels aan – je haar zou er zwaar, slap en veel sneller vet van worden. Tenzij je natuurlijk een masker gebruikt dat speciaal voor de hoofdhuid bedoeld is.

Recensies: de werkzaamste haarmaskers


Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler

Eva, online redacteur

Wat ik er het beste aan vind:

Ik gebruik het merk Kérastase al jaren en ken het dus goed. Ik ben altijd heel tevreden van deze haarcosmetica. De reeks Chroma Absolu had ik nog niet eerder getest, en ik had hoge verwachtingen. Is dit het beste masker voor beschadigd haar?

Voordelen:

Het haarmasker Kérastase Chroma Absolu is bedoeld voor de verzorging voor poreus, overgevoelig haar. Dus ook voor haar dat door het kleuren beschadigd is. Daarover kan mijn jarenlang geblondeerde haar meespreken... Het is futloos, dof, en het splitst... Het resultaat van het masker is zichtbaar meteen na het eerste gebruik. En dit gevoel werd nog versterkt de week daarna, toen ik het masker voor de tweede keer gebruikte. Mijn haar straalt nu, is sterker en het glanst mooi. Op basis van deze test heb ik vrijwillig en vrij van enige druk beslist dat ik ook de shampoo en conditioner van dezelfde lijn koop. Ik hoop dat die binnenkort in de aanbieding zijn.

Nadelen:

Ik heb een haarmasker liever in een tube. Want ik krijg het altijd voor elkaar om water in het potje te laten druppelen, en dat is niet ideaal. En de prijs. In vergelijking met andere producten van Kérastase is dit professionele haarmasker wel wat duurder. Maar het is het geld echt waard! 

Geteste haarmaskers

REDKEN Extreme Length

Nicole, student 

Wat ik er het beste aan vind:

Een van de weinige haarmaskers die niet alleen voor de haarlengtes en -punten zijn, maar ook voor de hoofdhuid. Ik was heel nieuwsgierig naar het resultaat.

Voordelen:

Ik heb lang, gekleurd haar. Volgens de informatie van de producent is het masker REDKEN Extreme Length ideaal voor beschadigd, broos haar, en draagt het bij tot de haargroei. Het masker voelt heel prettig aan op de hoofdhuid, ik had het gevoel dat mijn hoofd gekoeld en gekalmeerd werd. Na gebruik zag mijn haar er prachtig uit. Het was makkelijk uit te kammen en er bleef in mijn haarborstel veel minder uitgevallen en afgebroken haar achter. Ik verheug me alvast op langdurig gebruik, want het werkt echt! Bovendien zit het masker in een tube en dat vind ik heel handig. Ik ben namelijk heel goed in knoeien en dingen omstoten...

Nadelen:

Ik heb er geen gevonden. 

Shu Uemura Silk Bloom

Linda, Make-up Artist

Wat ik er het beste aan vind:

Mijn haar was na gebruik van het haarmasker heerlijk glad en voelde zacht aan. En ik hou van de geur.

Voordelen:
Ik heb uit luiheid nooit vaak een haarmasker gebruikt. Maar omdat ik in mijn geblondeerde haar een permanent heb laten zetten, had ik iets nodig om mijn extreem droge, beschadigde, ruwe haarlengtes weer in conditie te krijgen zonder de gezonde haarwortels vet te maken. Ik heb mijn haar gewassen, conditioner gebruikt en uitgespoeld en mijn haar uitgeknepen in een handdoek. Dan heb ik het masker Shu Uemura Silk Bloom aangebracht en mijn haar doorgekamd. Ik heb het masker langer dan 10 minuten laten inwerken, misschien wel drie kwartier in totaal, en daarna heb ik het heel grondig uitgespoeld. Daarna heb ik mijn haar drooggeblazen met een diffuser en ben viel ik bijna om van verbazing over hoe mooi m’n haar eruitzag. 

Nadelen:
De prijs. Als ik het masker eenmaal per week zou gebruiken, kom ik met één verpakking hoogstens twee maanden toe. En dat lijkt me nogal kort. Langs de andere kant is het masker echt geweldig, dus heb ik er het geld misschien toch voor over.

Mijn haar was na gebruik van het haarmasker heerlijk glad en voelde zacht aan. En ik hou van de geur.

Schwarzkopf Professional: BC Bonacure Repair Rescue

Jana U., online redacteur 

Wat ik er het beste aan vind:

Behalve het feit dat het masker echt werkt, waardeer ik ook de honderd procent veganistische samenstelling.

Voordelen:

Mijn ontkleurde, fijne haar is zo droog en beschadigd dat ik er hele lezingen over zou kunnen geven, dus het slorpt elk haarmasker onmiddellijk helemaal op. Dit masker heb ik volgens de instructies aangebracht op handdoekdroog haar, 10 minuten laten inwerken en daarna uitgespoeld. Ik had de indruk (maar misschien was het gewoon wishful thinking), dat ik meteen na gebruik al effect zag en vooral voelde. Mijn haar was veel zachter, gladder en veerkrachtiger. De lijn Bonacure Repair Rescue belooft dat het tijdens één gebruik de haarschade van 3 jaar kan herstellen en het haar versterkt, dus ik ga het masker bijhouden en het effect ervan nog verder uittesten. Dit is waarschijnlijk het beste masker voor droog haar dat ik tot nu toe heb geprobeerd.

Nadelen:

De eerder hoge prijs, als het masker niet in de aanbieding is. 

K18 Molecular Repair

Emma P., online redacteur 

Wat ik er het beste aan vind:
Dat het leave-in is!

Voordelen:
Behalve het feit dat je het niet hoeft uit te spoelen, is het ook supersnel aan te brengen, zonder ingewikkelde procedures. Je bespaart er dus niet alleen tijd mee, maar ook water! De formule met hoge concentratie peptiden is zo ingenieus! Dat kom je bij haarproducten maar zelden tegen. Bovendien gaat het hier om een vegan haarmasker, wat een bijna ongelooflijke combinatie is. En ik hou er ook van dat het niet geparfumeerd is. 

Nadelen:
K18 Molecular Repair is zo intensief dat het bij fijn haar na het eerste gebruik statische geladenheid veroorzaakt. Alsof het ‘te krachtig’ is. Dit neveneffect neemt bij elk volgend gebruik gelukkig wel af, en je haar gaat er steeds gezonder uitzien...

Geteste haarmaskers

Wat denk je? Voel je je geïnspireerd door onze recensies, en heb je al een haarmasker uitgekozen? Zo ja, geniet er dan van. Niet alleen van het gebruik maar vooral van je veerkrachtige, glanzende haar achteraf!

Meer lezen