Lachen graag: De beste whitening tandpasta’s

8 februari 2021Notino

Met een stralende glimlach krijg je in een gesprek veel gedaan, vaak ook zonder woorden. Er zit namelijk de nodige zelfverzekerdheid in verborgen. Maar wat als de kleur van je gebit niet echt ideaal is? Hierbij kan een whitening tandpasta helpen! Wij zetten de beste blekende tandpasta’s op een rijtje, samen met hun voordelen.

Wat is de gangbare verkleuring van tanden?

Geen enkel gebit is van nature sneeuwwit. De moderne stomatologie onderscheidt drie basiskleuren volgens het tandbeen (de tweede laag van de tand): geel, grijs en bruin. Hoe fel de kleur is, wordt voor een groot deel bepaald door de dikte van het tandglazuur (de buitenste laag van de tand) waar het tandbeen doorheen schijnt. Een en ander kan wel verbeterd worden: voor de basiskleur zijn weliswaar je genen verantwoordelijk, maar verkleuring wordt ook veroorzaakt door roken, onvoldoende tandhygiëne of bijvoorbeeld vaak koffie of rode wijn drinken.

Whitening tandpasta: een fantastische oplossing!

Tandplak die niet goed verwijderd is, absorbeert de kleurstoffen uit eten en drinken, wat de kleur van je tanden met verschillende tinten kan verslechteren. Als je een verandering wil, is het belangrijk om je tanden met de correcte techniek te leren poetsen. Regelmatige, zorgvuldige verzorging met een blekende tandpasta kan in enkele weken tijd al tot een verandering leiden. Maar alvorens je intensief gaat bleken, consulteer je best een stomatoloog. Met een ontoereikende of foute verzorging vraag je namelijk in plaats van om een stralende glimlach, om beschadiging van je tanden en tandvlees...

Wat bevatten whitening tandpasta‘s?

Blekende tandpasta’s werken vooral dankzij abrasieve deeltjes die de opgehoopte pigmenten zacht van je tanden afschuren – maar in het geval van bijvoorbeeld gevoelige tanden is dit allerminst gepast. Een blekende werking hebben daarnaast ook enzymen, actieve kool (zwarte tandpasta) of peroxide, die ook gebruikt wordt bij professioneel bleken. De beste whitening tandpasta zou zo goed mogelijk pigmentvlekken moeten verwijderen en tegelijk het tandglazuur zo min mogelijk mogen beschadigen. Maar voor elk gebit kan iets anders geschikt zijn.

Wij kiezen voor jou: De beste blekende tandpasta’s

1. Opalescence Whitening

De geweldige blekende tandpasta met lage abrasiviteit Opalescence Whitening verwijdert op een milde manier oppervlakkige vlekken van je tanden, waardoor je je op een maand tijd kan verheugen op tanden die tot 2 tinten lichter zijn. De tandpasta bevat ook natriumfluoride, die het tandglazuur versterkt en de algemene staat van de mondholte bevordert.

2. Swissdent Extreme

De gemicroniseerde calciumperoxide in de intens blekende tandpasta Swissdent Extreme ontkleurt de pigmenten op je tandoppervlak en in oneffenheden op je tandglazuur. Ook de natuurlijke fruitenzymen papaine en bromelaine werken in op oppervlakkige verkleuring, terwijl co-enzym Q10 zorgt voor gezond tandvlees. Wat ons betreft een topper!

3. My White Secret Toothpaste Classic Mint

De verzorgingsset voor stralend witte tanden My White Secret Toothpaste Classic Mint is een ideaal geschenk, maar wij wedden dat je hem liever zelf houdt :-). De set bevat namelijk een perfect op elkaar afgestemd duo – speciale, blekende dag- en nachttandpasta. De tandpasta voor ‘s morgens doet dienst als antioxidant en voorkomt overdag het ontstaan van vlekken van eten en drinken, terwijl de tandpasta voor ‘s avonds de tanden op een milde manier bleekt met actieve kool en in de loop van de nacht het tandglazuur versterkt.

4. White Pearl NanoCare Whitening

Gouden tanden? Nee, bedankt. Maar je tanden met goud verzorgen, wat denk je daarvan? De tandpasta White Pearl NanoCare Whitening bevat nanodeeltjes van 24-karaats goud, die ervoor zorgen dat je mondholte fris en gezond blijft. Voor een stralende glimlach wordt dan weer gezorgd door het doeltreffende blekende effect van actieve kool en het tandglazuur wordt geremineraliseerd dankzij propolis en extract van groene thee.

5. MEDIBLANC Dental Care White Time Set

De geschenkset voor stralend witte tanden MEDIBLANC Dental Care White Time Set bevat drie unieke, blekende tandpasta‘s. Alle drie bevatten het 100 % natuurlijke mineraal hydroxyapatiet, dat zichtbaar het gebit bleekt zonder abrasieve werking. Eén tandpasta is bovendien verrijkt met extracten van kamille en salie, die een gunstige, kalmerende werking op het tandvlees hebben. Als je op de kracht van de natuur wil vertrouwen, is dit een duidelijke keuze!

6. My Magic Mud Activated Charcoal

De blekende zwarte tandpasta met actieve kool My Magic Mud Activated Charcoal verwijdert doeltreffend ongewenste pigmentatie en reinigt tegelijk grondig je gebit. De samenstelling op natuurlijke basis zonder fluoride zorgt ook voor ontgifting van de mondholte en de pepermunt smaak geeft je een langdurig frisse adem.

En? Heb je er één gekozen, of heb jij voor ons nog een andere tip voor een stralende glimlach? Vergeet niet om het ons te laten weten!

Meer lezen