Hoe gebruik je de beauty blender? Leer ermee te werken!

4 juni 2018Notino
Professionele visagisten en bloggers noemen hem de absolute must have voor elke cosmeticatas. Hij vormt een werkelijk natuurlijke en sappige make-up, maskeert perfect kringen om je ogen en definieert je gezicht. Inderdaad.

Het gaat om het iconische make-up-sponsje dat de beauty blender heet. Je hebt er vast wel eens van gehoord en misschien heb je hem al thuis. Maar gebruik je hem wel goed?

Niet elke beauty blender is Beautyblender

Het klassieke sponsje om make-up mee aan te brengen kennen we al jaren. Maar in 2003 was er sprake van een ware revolutie toen een origineel make-up-sponsje van het merk Beautyblender in de vorm van een ei het licht zag.

Tegenwoordig wordt de term beauty blender gewoon gebruikt voor alle make-up-sponsjes van dit type. Vooral die van Real Techniques of Makeup Revolution.

Hoe gebruik je de beauty blender?

Het is heel gemakkelijk om het make-up-sponsje te gebruiken en je leert het snel. Je moet je wel aan een paar regels houden:

• Met name: je gebruik alleen een vochtige beauty blender. Dompel het sponsje vóór gebruik eerst onder stromend water en knijp hem daarna goed uit. Zo wordt het sponsje iets groter, zachter en absorbeert bij het gebruik niet zoveel make-up.

• Neem je make-up, breng die aan op de rug van je hand en dompel de beauty blender erin.

• Daarna ga je er licht je gezicht mee deppen. Het is heel belangrijk om de make-up niet met het sponsje uit te wrijven, maar om die fijntjes in je gezicht te kloppen. Gebruik voor het aanbrengen van de make-up over een groter gebied het ronde deel. Het puntige deel is prima geschikt om de make-up op minder toegankelijke gebieden en voor de applicatie van een concealer voor onder je oogleden.

Waar kun je de beauty blender voor gebruiken?

De meesten van ons gebruiken het sponsje om er make-up en een concealer mee aan te brengen. Maar je kunt veel meer met het sponsje doen! Het is bijvoorbeeld heel geschikt om er crèmecontouren, illuminsors of een blush mee aan te brengen. In de regel breng je het product eerst door kloppen met het puntige deel aan op je gezicht. Klop het met het ronde deel daarna subtiel uit.

Je kunt ook een poeder, oogschaduwen of zelfs lipstick met het sponsje aanbrengen. Sommigen gebruiken het voor huidverzorgingscrèmes of een foundation. Het sponsje is dus een universeel instrument dat je overal kunt toepassen.

Hoe maak je de beauty blender schoon?

In een ongewassen make-up sponsje kunnen bacteriën zich snel vermeerderen en dat is beslist niet goed voor je huid. Was daarom je beauty blender na elk gebruik goed uit. Bij een problematische huid geldt deze regel dubbel. Maar hoe was je het sponsje nu?

• Spoel het sponsje altijd onder stromend water af.

• Als je het met schoon water afspoelt, gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel voor make-up-sponsjes of een ander middel voor het schoonmaken van cosmeticaborstels.

• Wrijf het sponsje dan grondig tussen je vingers, zodat het middel ook het binnenste bereikt en zo alle make-up resten kan verwijderen.

• Spoel het sponsje opnieuw af met water en herhaal deze procedure, totdat het sponsje geen vuil meer bevat en er bij knijpen alleen nog maar helder schoon water uit stroomt.

• Wring het sponsje tenslotte goed uit en laat het vrij drogen in een geventileerde ruimte. Berg een vochtige beauty blender niet op in een kast of een cosmeticatasje!

 

Hoe vaak moet je het cosmeticasponsje vervangen?

Ook de allerbeste beauty blender heeft een beperkte levensduur. Hij verliest namelijk na zekere tijd zijn vorm en veerkracht. We raden daarom aan om het sponsje elke drie maanden te vervangen. Je kunt de sponsjes in allerlei kleuren en van allerlei merken kopen. Dus waarom zou je niet eens een nieuwe proberen?

Meer lezen