Gezichtsverzorging: De ideale dagelijkse routine stap voor stap

12 augustus 2019Notino
Op zoek naar tips voor een mooi gezicht? Het ‘s ochtends en ‘s avonds spoelen met water en insmeren met een crème volstaat echt niet. Gezichtsverzorging, oftewel je dagelijkse routine, omvat veel meer stappen en je slaat er het best geen enkele over!

 

Gezichtsverzorging - avondroutine

Make-up verwijderen

We beginnen met het verwijderen van de make-up van je gezicht. Voor een normale of gemengde droge huid gebruik je het beste een remover milk. Voor een gevoelige droge huid is het beste een make-up removal oil of hydrofiele removal oil te gebruiken die wanneer hij gemengd wordt met water een licht schuim maakt en ook de waterproof make-up kan verwijderen.

Gezichtsreiniging

Om de laatste restjes make-up volledig van je gezicht te reinigen is een gezichtswater ideaal. Voor een vette huid kies je een micellair water, maar dat hoef je maar één of twee keer per week te gebruiken. Op de overige dagen kan je een reinigingsgel of -foam gebruiken, en één keer per week een peeling om de dode huidcellen te verwijderen. (En als je het make-up verwijderen wil vereenvoudigen, kies dan een tweefasige remover met oliebestanddeel!).

Tonisering van de huid

Volgens mij is het belangrijk om ook een tonic aan je dagelijkse gezichtsverzorging toe te voegen – die vormt namelijk de basis voor hydratatie van de huid, het maakt de huid zachter en bereidt haar voor op de volgende stappen.

 

Intensieve gezichtsverzorging

Maak één keer per week tijd voor een gezichtsmasker. Een droge huid waardeert een hydraterend masker, een vette huid een reinigend masker, en voor de eerste rimpels is een collageenmasker weer geschikt.

Dagelijkse voeding en hydratatie van de huid

Vooral als je eenmaal de dertig voorbij bent, is een serum een bijkomende “must have“ in je dagelijkse verzorgingsroutine. Een collageenserum versterkt je huid, een hyaluronserum hydrateert het.... Een paar druppels volstaan voor je hele gezicht, maar wat zeker ook een tip is in het kader van je dagelijkse routine: vergeet in alle stappen ook je hals en decolleté niet!

En dan staat ons de nachtcrème te wachten. Die is meestal dikker en voedender dan een dagcrème, maar dat betekent niet dat hij ook vetter is. Sla enkel de oogcontouren over - die verzorg je best met een oogcrème. En de avondroutine heb je achter de rug!

De beste verzorgingsroutine ‘s ochtends

Reiniging van de huid in de ochtend

Je huid ondergaat ‘s nachts een hele hoop regenererende processen en heeft ‘s ochtends wat hulp nodig om te beginnen met stralen. Vergeet daarom niet om als eerste stap je huid te reinigen. Ik gebruik het liefst een verfrissende reinigingsgel of -foam en daarna een tonic, omdat die de huid voorbereid op de volgende verzorging.

Voor een stralende huid

Begin je verzorging met een gezichtsserum. Die werkt van alle producten het diepst in op de huid, en ook heeft het de langstdurende werking. ‘s Ochtends is een verhelderend serum het beste, bijvoorbeeld met vitamine C die als een antioxidant fungeert.

Hydratatie en bescherming van de huid

En dan de creme - vooral tijdens de zomer mag er geen SPF in ontbreken en moet hij de huid hydratatie bieden. De ochtend is ook het moment voor een creme voor de oogcontouren, en vergeet ook je lippen niet te verzorgen – voordat je een gloss of lipstick gebruikt, hebben ze graag af en toe een zachte peeling, en de lipcontouren willen elke dag wel een flinke portie voeding. Veel merken maken speciale cremes die dienen voor de verzorging van de oogcontouren en de lipcontouren, wat vooral op een hectische ochtend is dit een aangename tijdsbesparing.

De beste producten voor je dagelijkse routine:

L'Oréal Paris Skin Perfection een tweefasige remover voor perfecte reiniging van de huid en besparing van tijd.

Lancôme Gel Éclat is gewoon top om je huid mee te reinigen, zowel ‘s ochtends (maakt ze “wakker“) als ‘s avonds (reinigt ze na een zware dag). Geschikt voor een normale en gemengde huid.

Vichy Pureté Thermale combineert het effect van een tonic met een ultraverfrissende samenstelling, die ‘s avonds de huid helder maakt en haar ‘s ochtends een energieboost geeft.

Revolution Skincare Stabilised Active Collagen is een serum met actieve collageen waar elke huid vanaf de dertig om schreeuwt!

Dermacol BT Cell neemt de zorg op zich van de fijne waaiervormige rimpels rond de ogen en lippen. Voedt en heeft een geweldig liftend effect.

NYX Professional Makeup #thisiseverything is een fantastische lippenpeeling. Vanaf nu altijd prachtig gladde lippen!

Meer lezen