De top 5 krultangen voor elke gelegenheid!

26 februari 2020Notino
Met een goeie krultang creëer je de meest romantische krullen en de meest elegante waves.

Maar hoe kies je er één die je een resultaat geeft waarmee je trots je huis verlaat, dus niet met een ongewilde “messy look” maar wel met de gewenste, symmetrisch opverende spiraalkrullen? Kies hier en nu de krultang die voor jou het beste is!

Hoe kies je een krultang?

Er bestaan verschillende soorten krultangen, dus je hoeft er maar een te kiezen die het best voldoet aan jouw behoeften. Heb je er een nodig voor beach waves, eentje voor kort haar, een automatische krultang of misschien een warmeluchtborstel? Wij geven advies over hoe je moet kiezen, en zetten ook even de beste krultangen uit elke categorie op een rijtje. Maar eerst moet je voor jezelf de volgende vragen beantwoorden:

Wil je kleine krullen of losse waves?

Als je fijne pijpenkrullen wil of als je kort haar wil stylen, mag de buis van de krultang niet meer dan 1,9 cm in diameter zijn. Een krultang met een grotere diameter is dan weer goed voor grovere krullen en voor langer haar.

Onze TIP: heb je kort haar, vind je krullen niet zo belangrijk maar wil je gewoon graag wat meer volume? Dan is ook voor jou een krultang voor grovere krullen de juiste keuze.

Heb ik broos of sterk haar?

Voor beschadigd of broos haar is meestal een krultang met een keramisch oppervlak de beste keuze, terwijl een titanium krultang het beste raad weet met sterk haar. En vergeet zeker niet: • dat je beschadigd en broos haar best niet blootstelt aan meer dan 150°C • dat fijn haar maximaal 170 °C verdraagt. • dat sterk haar tot 200 °C aankan en stug en weerbarstig haar zelfs tot 240°C.

Ben je een beginner, of heb je het krullen al lang in de vingers?

Begin je nog maar pas met een krultang? Dan is een automatische krultang het handigste, maar het lukt vast ook wel met een klassieke krultang met klem. Voor een conische krultang heb je al wat meer ervaring nodig, maar eens je ermee leert werken, krijg je als beloning de meest natuurlijk ogende krullen ter wereld! Als je bovenstaande vragen beantwoord hebt, is het tijd om bepaalde types eens van dichtbij te bekijken en jou onze selectie voor te stellen.

De 5 beste krultangen

Automatische krultang

Een automatische krultang met een motortje krult elke haarlok zelf op en geeft je een seintje als de krul klaar is. Hij kost wel een beetje meer dan de andere, maar het krullen wordt echt een fluitje van een cent. De beste automatische krultang is BaByliss PRO Curling Iron MiraCurl 2665E met keramisch oppervlak, waarbij je 3 verschillende draairichtingen kan instellen.

Krultang met klem

Van de klassieke krultangen met klem vinden wij Remington Pro Curl Soft CI6325 de beste. De buis heeft een universele diameter van 2,5 cm en het oppervlak combineert de eigenschappen van keramiek en toermalijn met een ioniserende technologie die het haar vlot over de tang laat glijden. En weet je wat nog een voordeel is? Je kan hem bijna onmiddellijk gebruiken!

Conische krultang

Remington Pearl CI95 heeft een ultraglad, keramisch oppervlak met stof van echte parels. De smaller wordende vorm zorgt voor natuurlijke krullen, zonder dat je haar breekt of beschadigd wordt. Heb je haast om naar een feestje te vertrekken en moet je ASAP iets van je haar maken? Dan waardeer je vast de functie Turbo Boost, die de krultang snel opwarmt tot de hoogst mogelijke temperatuur.

Warmeluchtborstel

Een warmeluchtborstel is een speciale stylingtool die de voordelen van een krultang en een föhn combineert. Wij raden Braun Satin Hair 5 – AS 530 aan, die geschikt is voor dagelijks gebruik. Hij heeft een geïntegreerde stoomfunctie waardoor hij je haar tijdens het stylen van de nodige hydratatie voorziet, zodat je honderd procent zeker kan zijn dat je haar niet uitdroogt.

Drievoudige Krultang

Een hybride vorm van verschillende soorten krultangen is de drievoudige krultang BaByliss Curlers Easy Waves met een titanium-keramisch oppervlak, waarmee je behalve losse beach waves ook met gemak het decente kapsel met verzorgde fijne golfjes tevoorschijn tovert, zoals de actrices in de zwart-witfilms uit de jaren ‘30 hadden.

Hoe gebruik je een krultang?

  • 1. Zorg ervoor dat je haar volledig schoon en droog is (zonder haarlak of gel en dergelijke). Een uitzondering op deze regel is voor de warmeluchtborstel, die je ook op nat haar kan gebruiken.
  • 2. Spuit voordat je met het krullen begint een spray voor hittebescherming op je haar.
  • 3. Begin met de onderste laag van je haar en zet het overige haar vast op je hoofd met een klem. Werk zo laag voor laag naar boven. Als laatste doe je de lokken boven je voorhoofd. En klaar is kees! Nu hoef je maar te wachten tot je haar een beetje afkoelt, en daarna kan je het fixeren met haarlak.

Onze TIP: Als je fijnere krullen wil, werk dan met dunnere haarlokken, en voor grovere krullen met dikkere.

Meer lezen