Ga naar hoofdcontent

De beste whitening tandpasta? Door ons getest en gevonden!

23-5-2023

Jana Uhlir

Leestijd 7 minuten

Gezonde, schone en witte tanden zijn sexy. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je gek bent op koffie, zwarte thee of rode wijn? Whitening tandpasta's zijn een relatief goedkope en comfortabele oplossing. We hebben er op de redactie een aantal getest en weten nu hoe je je tanden weer een natuurlijk witte tint geeft.

Wie wil er nu geen stralend witte lach? Whitening tandpasta's kunnen je helpen om je tanden thuis stapsgewijs en op milde wijze weer wit te maken. Een goede whitening tandpasta kan het oppervlak van je tandglazuur ontdoen van verkleuringen veroorzaakt door koffie, thee en voedingsmiddelen en geeft je tanden hun natuurlijke witte kleur terug. 

Koffie, thee en voedingsmiddelen – dat zijn de hoofdoorzaken van gele tanden. En ook rode wijn en sigaretten zijn boosdoeners. Een whitening tandpasta heeft als taak je van deze verkleuringen te verlossen. Dat lukt ook min of meer. Hoe? Whitening tandpasta's werken volgens een fysisch of een chemisch principe. Het eerste type bevat schurende bestanddelen die het tandglazuur voorzichtig afschuren. Whitening tandpasta’s die gebaseerd zijn op een chemisch principe bevatten peroxide, dat de kleurpigmenten uit de tandstructuur verwijdert. 

De beste whitening tandpasta? Van zwart naar wit 

Behalve met klassieke whitening tandpasta's kan je ook proberen je tanden op natuurlijke wijze te bleken, bijvoorbeeld met behulp van houtskool in een zwarte whitening tandpasta, die je tanden ontdoet van plak en vlekken. Ook populair zijn whitening tandpoeders

De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat zelfs de beste whitening tandpasta niet hetzelfde resultaat zal geven als het professioneel bleken van tanden. Maar als je je tanden één tot twee tinten lichter wil maken, is whitening tandpasta voor jou ideaal. Binnen een paar weken tot maanden heb je dan een stralend witte lach van oor tot oor. 

Genoeg gepraat, laten we eens kijken welke whitening tandpasta in de redactietest het best uit de bus is gekomen! 

De beste whitening tandpasta's

Review: whitening tandpasta's 

Signal White Now Gold

Julia U., online redacteur 

Wat ik er het beste aan vind 

De handige 'staande' verpakking en dat de pasta (op milde wijze) echt werkt. 

Voordelen 

Signal White Now Gold maakt je tanden wit, laat ze stralen en gaat tandplak tegen. De tandpasta is mild voor het tandglazuur. Het effect werd bij mij zichtbaar na gedurende langere tijd twee keer per dag poetsen. Mede omdat de natuurlijk kleur van mijn tanden helaas eerder geel dan wit is, is het resultaat niet zo opzienbarend als ik zou wensen. Maar als aanvullend middel na bleken is het een fijne variant. 

Nadelen 

Het effect wordt pas na langere tijd zichtbaar. En ik ben ongeduldig. 

MEDIBLANC Whitening 

Leanne, online content editor

Wat ik er het beste aan vind 

Multifunctionele verzorging, geweldig voor mijn gevoelige tanden, doet wat ze belooft. 

Voordelen 

Deze tandpasta heeft me aangenaam verrast. De MEDIBLANC Whitening tandpasta smaakt lekker en bleekt mild en voorzichtig. Daarnaast pakt hij ook allerlei kleine probleempjes in de mondholte aan. Ik ben erg tevreden over de smaak, de consistentie en het weinige schuimen. Tegelijkertijd ontdekte ik de 100% en multifunctionele werking van hydroxyapatiet – een natuurlijk mineraal dat de conditie, het uiterlijk en de weerstand van het gebit verbetert, het remineralisatieproces versnelt en scheurtjes herstelt. Ik heb de pasta getest na professioneel bleken en een maand later zijn mijn tanden nog steeds even wit als direct na het bleken. Wat mij betreft is Mediblanc Whitening een fantastische keuze! 

Nadelen 

Niet gevonden. 

 

Whitening tandpasta's die wij hebben getest

Opalescence Whitening 

Diana, online projectmanager 

Wat ik er het beste aan vind 

Frisse smaak, handhaaft de kleur, tanden zijn niet gevoeliger tijdens het gebruik. 

Voordelen 

De Opalescence Whitening tandpasta heeft wat mij betreft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft een uitgesproken, verfrissende smaak en ik heb de indruk dat hij ook een koelende werking heeft. Ik vind het fijn dat de pasta fluoride bevat en dus ook cariës tegengaat. Na veertien dagen gebruik zijn mijn tanden zeker een tintje witter en het gebruik van deze whitening tandpasta maakt je tanden absoluut niet gevoeliger. Ik ben al een beetje verslaafd aan de frisse, bijzondere smaak. 

Nadelen 

Voor sommigen kan de smaak wat te sterk zijn. 

My White Secret Toothpaste Classic Mint set 

Alexandra, lead of content marketing 

Wat ik er het beste aan vind 

Lekkere smaak, concept van een dag- en nachtpasta. 

Voordelen 

De dagpasta uit de set My White Secret Toothpaste Classic Mint  bleekt niet alleen, maar zorgt ook de hele dag voor verfrissing doordat hij muntolie bevat. De nachtpasta is zwart omdat hij houtskool bevat en werkt de hele nacht op je tanden in terwijl je slaapt. Om eerlijk te zijn heb ik voor deze tandpasta gekozen omdat het design en het concept van dag- en nachtpasta me aanspraken ... Dat geeft je namelijk het gevoel dat je een 'blekingskuur' ondergaat. Ik vind de smaak en geur prettig en ook het feit dat de pasta je tandglazuur versterkt. 

Nadelen 

Ik weet niet of ik het een nadeel moet noemen. Dit was mijn eerste ervaring met whitening tandpasta en misschien waren mijn verwachtingen te hooggespannen. De pasta weet goed raad met verkleuring door koffie en rode wijn. Na een maand gebruik heb ik alleen niet de indruk dat mijn tanden echt witter zijn geworden. Maar daarvoor zijn andere oplossingen. 

Swissdent Repair and Whitening

Ivy van Dijk, online redacteur 

Wat ik er het beste aan vind 

Lekkere smaak, een van de mildste whitening tandpasta's – de Zwitsers hebben er verstand van. 

Voordelen 

Na Swissdent Repair and Whitening een week te hebben gebruikt had ik de indruk dat mijn tanden gladder en vrij van tandplak en verkleuringen waren, wat gewone pasta's niet voor elkaar krijgen. De pasta was niet irriterend voor mijn tandvlees en maakte mijn tanden niet gevoeliger. Ik vond het fijn dat de ingrediënten bestaan uit natuurlijke enzymen en dat de whitening pasta de mondholte absoluut niet uitdroogt. Na twee weken gebruik zijn mijn tanden zeker een stuk witter dan daarvoor. 

 Nadelen 

Ik moest er even aan wennen dat de tandpasta, om een beter resultaat te krijgen, niet uitgespoeld moet worden. En hij schuimt vrij weinig. Maar dat is een kwestie van wennen. 

En, ga je ze ook proberen? Heb je op grond van onze reviews een keuze gemaakt? Verwacht van whitening tandpasta's geen opvallende bleking, maar eerder handhaving van je kleurtint na professioneel bleken, of een tot twee graden wittere tanden. Bovendien hebben veel van de pasta's een multifunctionele werking en zorgen ze ervoor dat je gebit gezond blijft.