De beste producten tegen acne

19 september 2019Notino
Acne is één van de lastigste “bonussen“ die je er in de puberteit gratis bij krijgt.

 Maar een problematische huid of acne kan ook mensen het leven zuur maken die al lang de dertig gepasseerd zijn! Hoe kan je van die acne afgeraken? En wat zijn de beste producten tegen acne? Wij zetten voor jou diegene op een rijtje die volgens de recensies het meest in de smaak vallen bij jullie, de klanten van Notino. Omdat we geloven dat persoonlijke raad goud waard is!

De manier waarop acne tot uiting komt is bij iedereen min of meer hetzelfde: ontstoken puistjes, mee-eters, verstopte poriën, een vette huid, zwarte puntjes. Maar de oorzaak kan weer bij iedereen anders zijn. Hormonen spelen een grote rol (en daarom hebben we vooral tijdens de puberteit het meeste last van pukkel en co., maar ook bij pms, het premenstrueel syndroom), en ook genetische factoren zijn van invloed, net als voeding (met fastfood zal je nooit een babyhuidje krijgen) en bovendien kunnen helaas ook bepaalde geneesmiddelen acne veroorzaken. Maar nu is het hoog tijd om uit de doeken te doen welke acneproducten nu écht werken!

De beste reinigingsproducten tegen acne

Het gezichtswater voor een probleemhuid of acne Bioderma Sébium reguleert met name dankzij het gepatenteerde bestanddeel Fluidactiv en het aanwezige zinkgluconaat de talgproductie en maakt verstopte poriën vrij. Een bestanddeel als glycerine hydrateert de huid bovendien, dus je kan het tegen puistjes gerust ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken.

Onder de bijzonder effectieve producten tegen acne hoort de salicyl-alcohol Bione Cosmetics Antakne, die de effecten combineert van alcohol, salicylzuur en tea tree-olie, met een vleugje munt voor de verfrissing. Dit is echt een heel sterk product dus het volstaat om maar een paar keer per week te gebruiken. En aangezien het alcohol bevat, is het niet geschikt voor een gevoelige huid.

De beste gezichtsmaskers tegen acne

Garnier Pure Active, een gezichtsmasker tegen puistjes en mee-eters, maakt gebruik van actieve kool, salicylzuur en bosbessenextract om de huid weer in balans te brengen. Als je het aanbrengt op een vochtige huid, heb je een reinigingsgel. Als je je gezicht minstens een minuut met cirkelvormige bewegingen masseert, is het een peeling. En als je de gel laat opdrogen, krijg je een gezichtsmasker. Het is dé oplossing als je niet goed weet hoe je een gezicht met acne het best reinigt.

Toch niet jouw ding? Ook Dermacol Acneclear met witte klei krijgt geweldige recensies. Dankzij de lage prijs, fantastische werking en aangename parfumering is dit één van de favorieten.

De beste acnecrèmes

Als dag- en nachtcrème kan Neutrogena Visibly Clear Spot Proofing prima dienst doen. Het hydrateert en verheldert je gezicht niet alleen, maar dankzij de ClearDefend™-technologie helpt het ook tegen puistjes en houdt het je gezicht schoon.

Een dubbele werking biedt ook de acnecrème Vichy Normaderm Phytosolution met probiotica, salicylzuur en hyaluronzuur, thermaal water uit Vichy en vitamine C. Hij gaat de strijd aan met puistjes en een te vette huid, maar tegelijk regenereert hij de huid ook en beschermt hij die tegen invloeden van buitenaf. Van Notinoklanten heeft dit product daarom al niet minder dan 400x de volle vijf sterren gekregen! Zou dit dan de allerbeste crème tegen acne zijn?

Beste lokale verzorging bij acne

Terwijl crèmes en serums eerder een kwestie van langdurige verzorging zijn, is het soms ook nodig om lokaal een acuut probleem op te lossen. In de loop van de nacht maakt Payot Pâte Grise komaf met zelfs de grootste puist. Het is een vette crème, of eerder zalf tegen acne, die niet alleen puistjes doet verdwijnen maar ook de roodheid errond en mee-eters.

Uriage Hyséac is nog een zalf tegen acne om ‘s nachts lokaal te laten inwerken. En de resultaten? Puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat alles dankzij het uitdrogende zink, de ontgiftende groene klei, de zuiverende leisteenolie en het thermale water dat je huid mineralen en vitaminen geeft.

De beste foundation bij acne

Onder de favorieten op notino.nl hoort Bioderma Sébium Global Cover, wat eigenlijk geen klassieke foundation is, maar getoniseerde verzorging voor een problematische huid, die de teint egaliseert, onvolkomenheden verbergt en tegelijk goed zorg draagt voor een acnegevoelige huid. In het deksel zit bovendien een spiegeltje en een groene concealer voor acne, die de rode plekken in het gezicht perfect kan verbergen.

Catrice Camouflage is één van de meest aangeraden concealers voor acne. Hij is dan wel bestemd voor alle huidtypes, maar dankzij de lichte consistentie, de hoge dekking die hij biedt en het feit dat hij matteert, is het een fantastische concealer voor een huid met acne. En dat voor een heel redelijke prijs!

De beste natuurlijke cosmetica tegen acne

Ook natuurlijke cosmetica weten raad met acne, en omdat er steeds meer vraag naar is, valt zonder problemen alles te vinden, van een acnecrème over een gezichtsmasker tegen puistjes tot en met een natuurlijke foundation. Je kan bijvoorbeeld beginnen met Make Me BIO Face Care Beautiful Face met antiseptische tea tree-olie, kalmerende olijfolie en verfrissend aardbei- en citroenextract. Het helpt bovendien ook bij acnelittekens!

En volgens de beoordelingen werkt ook de RYOR correctorcrème met hennep voor een problematische huid perfect, die behalve hennepextracten ook natuurlijke ceramiden en hyaluronzuur bevat, die aanzienlijk bijdragen tot herstel van een acnehuid.

De beste cosmetica-ingrediënten tegen acne

Kan je voorlopig nog niet kiezen? Zoek dan de beste producten tegen acne op basis van hun ingrediënten. Ik zet de meest efficiënte bestanddelen even op een rijtje:

  • Salicylzuur is het natuurlijk extract van wilgenschors en werkt ongelooflijk antibacterieel, ontstekingswerend en ontsmettend. Perfect dus voor lokale ontstekingen die aan acne eigen zijn.
  • Actieve kool bindt alle giffen en schadelijke stoffen aan zich en weet ze te onttrekken aan de diepere huidlagen, wat voor een acnehuid een ideale oplossing biedt.
  • Klei (Marokkaanse, witte, roze, groene) heeft een perfect matterende werking. Vooral groene klei is in dit opzicht onovertroffen. De witte en de roze zijn iets zachter en daarom beter geschikt voor een gevoelige huid met neiging tot acne (waarvoor groene klei teveel uitdroogt). En die rode, Marokkaanse? Die helpt tegen mee-eters.
  • Tea tree-olie is ontsmettend en heel genezend. Hij werkt bij puistjes en acnelittekens en zorgt voor langdurige regeneratie van de huid.
  • Zink werkt als acne“killer“. Het doodt micro-organismen op de plaats van ontsteking en beschermt de huid naar de toekomst toe door de vorming van antioxidanten te stimuleren, waardoor het dus ook de oxidatie van talg voorkomt.

Barbara T.

Meer lezen