De beste mascara´s: recensies van de TOP 8!

15 december 2020Notino
Droom je van opvallende, volle en prachtig lange wimpers?

Wil je weten wat de beste mascara van 2020 is? Als je tot nu toe met geen enkele mascara helemaal tevreden was, of als je jezelf gewoon een beetje wil verwennen en iets nieuws wil proberen, bekijk dan onze mascaratest 2020 eens. Miss Notino Angelika Kostyshynová en Hana Vágnerová hebben er een hele reeks uitgeprobeerd en de acht beste ervan besproken. Misschien wordt één ervan wel jouw nieuwe topmascara, of ga je er zelfs meerdere willen hebben.

Hoe herken je een kwaliteitsvolle mascara

  • Doet de wimpers niet aan elkaar plakken.
  • Maakt geen vlekken en loopt niet uit.
  • Brokkelt niet en vormt geen klonters als je hem in lagen aanbrengt.

Kies de beste mascara volgens je wimpertype

Als je fijn, steil haar hebt, raad je je vriendin met krullend haar ook niet jouw shampoo aan. Met wimpers is het net hetzelfde – je moet een mascara kiezen die de natuurlijke eigenschappen van je wimpers respecteert, de pluspunten ervan in de verf zet en de minpunten onderdrukt.

  • Lange wimpers – Kies voor een mascara met een nepwimpereffect, of één die jouw van nature lange wimpers mooi doet krullen. Wist je dat je met zo’n geschenk van de natuur heel gemakkelijk verleidelijke cat eyes tevoorschijn kan toveren, ook zonder eyeliner? Je hoeft je wimpers tijdens het aanbrengen van de mascara alleen maar een beetje te draaien in de richting van je buitenste ooghoek. Bewonderende blikken gegarandeerd!
  • Korte, sterke wimpers – Voor jou is een verlengende mascara met een borsteltje met dicht geplaatste haartjes ideaal. Alleen zo een slaagt erin om korte, weerbarstige wimpers gelijkmatig met kleur te omhullen van de aanzet tot de punten.
  • Rechte wimpers – Jij hebt wat aan een wimperkruller en een mascara met een “curly” samenstelling. Draai tijdens het aanbrengen met het borsteltje om je wimpers nog doeltreffender te krullen. Duw je wimpers een beetje omhoog met je vingers terwijl de mascara opdroogt. Zo blijven ze de hele dag lang volmaakt gekruld.
  • Wimpers van ongelijke lengte – Sommige van je wimpers zijn korter, andere langer. Ook voor jou bestaat er geschikte mascara. Kies er één met een lang borsteltje dat in het midden wat dikker is, met dicht geplaatste haartjes.

De mascaratest: Welke zijn nou echt de beste?

Miss Notino 2019 Hana Vágnerová heeft voor jou een aantal geweldige mascara’s uitgetest van de merken Yves Saint Laurent, Collistar, Shiseido en Gosh. Lees hier haar recensies:

Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils

De mascara voor meer volume Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils ziet er met zijn goud-zilveren verpakking heel chic uit. Hij heeft een heel handig borsteltje, waarmee je in bijna één beweging extreem volume creëert. Mijn wimpers zijn recht, dus dit waardeer ik echt. Behalve het waanzinnige volume heeft deze mascara nog meer pluspunten: een intensieve kleur die niet klontert en niet uitloopt.

Collistar Mascara Infinito

Ook deze ziet er met zijn gouden kleur heel luxueus uit. Dankzij het rubberen borsteltje kan deze Collistar Mascara Infinito voor volume en krullende wimpers heel nauwkeurig aangebracht worden en je ogen blijven de hele dag lang perfect opgemaakt. De intense kleur met een subtiele glans is ideaal voor een sexy avondlook, maar ook gewoon voor je dagelijkse make-up.

Shiseido Controlled Chaos MascaraInk

Wat mij betreft is de volumemascara Shiseido Controlled Chaos MascaraInk gewoon vet. Het borsteltje, dat er op het eerste zicht “klassiek” uitziet, is gewoon perfect en verbergt een geheim waar je wimpers echt van houden. Het is een hele lichte mascara met een betoverend effect. Mijn wimpers zien er volmaakt gekruld en verlengd uit, en toch heel natuurlijk.

Gosh Catchy Eyes

Zoals de naam van deze mascara voor verlenging en scheiding van de wimpers Gosh Catchy Eyes al doet vermoeden, is het resultaat een stel opvallende, onweerstaanbare ogen. De mascara klontert niet en doet de wimpers niet aan elkaar plakken, en dankzij de gebogen vorm van het borsteltje lift en verlengt hij je wimpers perfect. Hij is qua prijs heel aantrekkelijk en het resultaat is vooral voor dagelijks gebruik echt goed.

Miss Notino 2020 Angelina Kostyshynová heeft voor jou mascara’s uitgetest van de merken Nobea, Bourjois, Eisenberg en Lancôme. Wat is haar oordeel?

Nobea Festive

Om eerlijk te zijn, was het de eerste keer dat ik de Nobea Festive mascara voor volume met 3D-effect probeerde. Maar ik moet toegeven dat hij ondanks de voordelige prijs echt voldoet aan alles wat ik van een mascara verwacht. Hij geeft mijn wimpers duidelijk meer volume en ze plakken niet aan elkaar. En ik heb ook geen smudges opgemerkt, wat voor mij bij een mascara heel belangrijk is.

Bourjois Volume Glamour

Nog een geweldige mascara aan een gunstige prijs. De mascara voor meer volume en vollere wimpers Bourjois Volume Glamour fixeert perfect en maakt dus geen vlekken. Het borsteltje heeft wel eerder sterke haartjes, maar voor wie vooral meer volume wil, is hij volgens mij echt super.

Eisenberg Le Maquillage Le Mascara Noir

De mascara voor extra volume Eisenberg Le Maquillage Le Mascara Noir is wel aan de dure kant, maar ik moet zeggen dat het dat in dit geval echt wel waard is. Hij geeft de wimpers een prachtig volume en maakt ze bovendien ook nog langer en krult ze mooi. Je kan zoveel mascara aanbrengen als je wil, je wimpers gaan niet aan elkaar plakken. Als je opvallendere make-up wil, dan raad ik aan om de mascara in verschillende lagen aan te brengen.

Lancôme Hypnôse Doll Eyes

De mascara voor langere en vollere wimpers Lancôme Hypnôse Doll Eyes is wat mij betreft de absolute winnaar van alle mascara’s die ik heb geprobeerd. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, maar ook de vorm van het borsteltje en de haartjes zijn precies wat ik wil. De punt is namelijk smaller en wordt dan geleidelijk aan breder, waardoor je ook de kortste wimpers in je ooghoek bereikt. Hij scheidt de wimpers perfect en geeft ze de ideale lengte en volume.

Dus, welke van de acht beste mascara’s van 2020 spreekt je het meeste aan en welke zou je graag proberen? Laat het ons weten in een commentaar.

Meer lezen