De beste gezichtsreinigingsborstels: kies de jouwe!

22 december 2020Notino

Roterend of sonisch? Elektrische gezichtsreinigingsborstels hebben óf een roterende óf een vibrerende (sonische) kop met uiterst fijne haartjes of een siliconen oppervlak. Terwijl de reiniging bij een roterende borstel plaatsvindt door draaiing van de borstelkop in verschillende richtingen, gebeurt dit bij sonische gezichtsborstels door een heel snelle trilling van het oppervlak. Er wordt in het algemeen beweerd dat de vibrerende technologie milder is en dus beter geschikt voor een gevoelige huid, maar het hangt eigenlijk meer af van het materiaal van de kop en de rotatiesnelheid - dus dat is waar je bij het kiezen op moet letten.

Welke oppervlak van borstelkop te kiezen?

Sommige gezichtsreinigingsborstels hebben een kop van hypoallergene siliconen, andere hebben borstelhaartjes. Siliconen zijn heel mild voor de gevoelige huid, maar ook uiterst geschikt voor een probleemhuid, omdat ze makkelijk schoon te maken zijn en bacteriën zich er niet op vermenigvuldigen. Borstelkoppen hebben dan weer het voordeel dat je kan kiezen uit verschillende hardheden en vormen. De “gevoeligen” onder ons geven best de voorkeur aan zachte borstelharen, maar als je een eerder vette huid hebt, kies dan voor een iets ruwer oppervlak dat de onzuiverheden letterlijk wegveegt.

Denk aan de specifieke behoeften van jouw huid

Alle gezichtsreinigingsborstels zorgen voor diepgaande reiniging. Maar sommige apparaten voor gezichtsreiniging hebben nog wat extra handigheidjes. Bijvoorbeeld een speciaal programma voor verjonging, lifting, peeling of doorbloeding, verschillende extra koppen voor moeilijker bereikbare plaatsen, hals, decolleté, enz. of zelf een vacuüm zuigfunctie. Denk er voor je aankoop dus goed over na wat je van de reinigingsborstel verwacht, en kies er een volgens je behoeften.

Zijn grootte en snelheid beslissend?

Als je vaak onderweg bent, kies je beter voor een kleiner, lichter model, maar anderzijds kan de grootte samenhangen met het vermogen en de werkduur tussen twee oplaadbeurten. Let daarop! Met een groter apparaat is het dan weer moeilijker werken bijvoorbeeld rond de neus of tussen de ogen.

Met of zonder reinigend schoonheidsproduct?

Dat hangt natuurlijk ook af van de cosmetica die je kiest. Je kan de borstel gewoon met warm water gebruiken zoals de meeste producenten aangeven, maar als je bijvoorbeeld last hebt van acne, probeer je het best niet zonder een geschikte antibacteriële reinigingsgel. De bewegingen van de borstel zouden de acne zonder een reinigend product nog kunnen verergeren. Of heb je een gevoelige huid? Vermijd dan om je vaak te wassen met een product dat zeep bevat, en kies bijvoorbeeld een schoonheidsproduct op natuurlijke basis dat de huid niet uitdroogt.

En tot slot: waar je voor op moet letten

Je huid mag na de reiniging nooit te gespannen zijn, lang rood blijven of te gevoelig zijn voor aanraking. Als je enig discomfort voelt, is dat een teken dat de borstel om een of andere reden niet geschikt voor je is. Misschien heb je een te gevoelige huid, gebruik je het apparaat te vaak, of met ongepaste producten. Als het probleem niet verdwijnt door je gebruiksgewoontes aan te passen, raadpleeg je best een dermatoloog.

En nu heb je dus voldoende informatie om de borstel te kiezen die voor jou geschikt is, dus ga je gang...

De 6 beste gezichtsreinigingsborstels

1. De unieke siliconen gezichtsreinigingsborstel FOREO LUNA™ 3 met sonische technologie biedt ten opzichte van zijn voorgangers een nog groter reinigend oppervlak met langere en zachtere haartjes die geen enkele plek in je gezicht overslaan. Ook het aanbod van verstevigende massageprogramma’s werd uitgebreid, evenals de mogelijkheid om je cosmetische hulpmiddel te synchroniseren met de mobiele app FOREO For You. En als je je liefste wederhelft een plezier wil doen, kies dan voor de mannenversie FOREO Luna™ 3 for Men. Je liefste zal het vast op prijs stellen dat hij nooit meer last zal hebben van ingegroeide baardharen.

2. De gezichtsreinigingsborstel PMD Beauty Clean Pro Rose Quartz biedt tot 7 000 sonische vibraties per minuut. Met intense, maar toch uiterst milde kracht ontdoet hij je huid in enkele bewegingen van alle onzuiverheden en maakt hij verstopte poriën vrij. Een natuurlijke rozenkwarts steen maakt deel uit van het apparaat - samen met het regime ActiveWarmth™ verwarmt die de huid heerlijk, doet hij spanning verdwijnen en bevordert hij tegelijk de absorptie van verzorgende producten of maskers.

3. Remington Reveal Compact FC500 is een elektrische gezichtsreinigingsborstel die wij aanbevelen als handige reisgezel. Dit kleine, compacte apparaat past namelijk makkelijk in je weekendtas, en omdat het diepgaande reinigingsprogramma maar één minuut duurt, neemt hij tijdens je gezichtsverzorging niet teveel tijd in beslag. Hij verwijdert wel perfect alle dode huidcellen en onzuiverheden uit de poriën, zodat je huid kan stralen waar je ook bent.

4. De sonische gezichtsborstel Bellissima Face Cleansing vinden we vooral geweldig om zijn vijf aanvullende borstelkoppen. Die zorgen niet alleen voor de gewone, dagelijkse reiniging, maar je kan er ook een subtiele micromassage mee uitvoeren, een actieve peeling of activatie en doorbloeding van een verslapte huid. Wie een gevoelige huid heeft, stelt vooral de kop sensitive op prijs, die met zijn borstelhaartjes voorzichtig je gevoelige huid verwent.

5. Als je van je thuisbehandeling resultaten verwacht als van een professionele schoonheidssalon, dan is het apparaat voor microdermabrasie PMD Beauty Microderm Classic iets voor jou. Deze speciale gezichtsreinigingstool combineert een gepatenteerd systeem van draaiende schijfjes met een milde vacuümactie. De vacuümtechnologie draagt bij tot stimulatie en verjonging van de huid, bevordert de productie van collageen en elastine en versnelt de huidcelvernieuwing, terwijl de schijfjes van aluminiumoxide op milde wijze dode huidcellen verwijderen. Wat ons betreft gewoon super!

En? Weet je nu al welke gezichtsreinigingsborstel voor jou het meest geschikt is? Laat ons weten welke je kiest.

Meer lezen