Voorbereiding op Valentijnsdag, stap voor stap

valentyn

Valentijnsdag is voor sommigen misschien een commercieel cliché. Maar voor mij is het een feest van menselijke tederheid en liefde; een feestdag die gebaseerd is op reële gebeurtenissen rond de katholieke priester Valentinus. Op Wikipedia kun je lezen wat zijn lot was. En zelfs al was het verhaal van Valentinus alleen maar een legende, toch houd ik er van en gebruik hem bij elke gelegenheid

Koop op Valentijnsdag niet alleen een cadeautje voor je geliefde, maar doe er alles voor om jezelf lekker te voelen. Daarom hier mijn voorbereiding op Valentijnsdag – zo voel jij je op deze dag het best.

Valentijnsdag is al over drie weken

Ik ben begonnen te kijken naar tutorials en zoek inspiratie voor een Valentijnslook en Valentijnsoutfit. Ik koop reinigingsmaskers en gebruik met veel enthousiasme peelings voor mijn huid. Het is mijn doel om de fluweligste huid aller tijden te krijgen. Thuis wandel ik niet langer meer rond in een oud T-shirt, maar diep mijn favoriete sexy lingerie op uit dozen en kom er dan achter dat ik wel eens twee kilo zou mogen afslanken. Hallo plantaardige reiniging en drinkregime!

Twee weken nog, en het is Valentijnsdag

Het ideale moment om een stralende glimlach tevoorschijn te toveren. Ik heb er niet de zenuwen voor om mijn tanden te bleken, maar één- of tweemaal per jaar doe ik er toch wat voor om ze te laten stralen. Ik gebruik whitening-setjes in combinatie met een whitening tandpasta. Zo'n kuur gebruik ik maximaal twee weken en vergeet niet om de koffie en thee over te slaan, want die kunnen het tandglazuur verkleuren. Ik grijp ook graag elke gelegenheid aan om een nieuwe geur voor mezelf te kopen. En een sensueel parfum is bijzonder geschikt voor Valentijnsdag. Ik ben dol op de betere nicheparfums, die op iedereen een ander effect hebben, omdat ze op de natuurlijke geur van de huid reageren. Heb je al eens iets geprobeerd van Mancery of Montale?

valentyn

Eén week voor Valentijnsdag

Zo'n week vóór Valentijnsdag is het ideale tijdstip voor de kapper, voor cosmetica en een manicure. Iets later en het is daar zo druk, dat niemand ook zelfs maar de dode punten afknipt. En wanneer zou je anders moeten genieten van verzorging, een hoofdmassage, een masker of opheldering van de kleur? Als ik de kapper niet haal, dan doe ik thuis gewoon een masker. De artikelen waardoor ik me thuis als in een kapsalon voel, zijn mijn redding. Voor professionele haarmaskers hoef ik niet meer naar de kapper te rennen, maar ik vind ze gewoon hier. Hetzelfde geldt voor professionele haarkleuren en alle haarstylingproducten die ik voor Valentijnsdag wil uitproberen.

valentyn

Nog twee dagen!

Ik koop kaarsen en badzout om de juiste sfeer te creëren. Mijn favorieten zijn oplosbare rozenblaadjes voor in bad. Dat ziet er prachtig uit en geeft het bad een feestelijk tintje. En als ik geen tijd heb voor een manicure en een pedicure, dan lukt het me vast wel om tijd een voetenverzorging thuis en een paar trendy nagellakken te kopen.

valentyn

De avond vóór Valentijnsdag

Eerst en vooral ga ik vroeg naar bed. Een ontspannen huid is een mooie huid. Voor de nacht breng ik een chemische peeling aan, die de huid op intensieve wijze doet stralen. En ik vergeet evenmin een hydraterende nachtcrème. Na het bad smeer ik me in met een voedende lichaamsboter. Ik zie dat een regelmatige exfoliatie en een groentekuur wonderen voor mijn dijen doen!

Mijn afspraakje is over twee uur!

Inademen en uitademen, voor de zekerheid een deodorant gebruiken en het is tijd om me op te maken en aan te kleden. Ik probeer een "echte" Valentineslook, die ik op YouTube gevonden heb. Dat leek op de video veel eenvoudiger. Maar zo leer ik tenminste iets nieuws en dat telt immers altijd. Ik ben een beetje een bio-liefhebber, dus de laatste tijd probeer ik bio make-up en ik ben echt blij verrast. De volgende keer probeer ik eens bio mascara en bio oogschaduwen. Maar de basis van alles is de longlasting lipstick die ook het diner bij kaarslicht "overleeft'.

En met wie ik heb een afspraakje? Met mezelf natuurlijk. Ik hoef immers geen relatie te hebben om me mooi te maken, voor mezelf te zorgen en plezier te hebben! Valentijnsdag gaat immers over liefde. En die begint bij onszelf. Dus iedereen, met of zonder relatie, een heerlijke Valentijnsdag toegewenst.